CEC cere anularea înregistrării candidatului Partidului Şor la Hânceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comisia electorala centrala moldova24.info

Comisia Electorală Centrală a cerut Curţii de Apel Chişinău anularea înregistrării candidatului Partidului Politic Şor, Vitalie Balinschi, la funcţia de deputat în circumscripţia electorală nominală nr.38 Hânceşti, transmite IPN.

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat, într-un briefing de presă, că motivul care a stat la baza acestei acţiuni a fost nerespectarea legislaţiei electorale de către concurentul electoral menţionat şi folosirea de către acesta a fondurilor financiare şi materialelor nedeclarate.

Potrivit lui Dorin Cimil, Comisia Electorală Centrală deţine probele video şi procese verbale de constatare a faptelor, fiind audiaţi mai mulţi alegători din circumscripţia electorală nominală Hânceşti, care au confirmat că au beneficiat de servicii de transport şi alimente gratuite oferite de concurentul electoral.

CEC nu face partizanat politic în favoarea unui sau altui concurent electoral, iar la adoptarea hotărârii sale se ghidează de Constituţia Republicii Moldova, Codul Electoral şi alte regulamente în vigoare, a mai spus preşedintele autorităţii electorale centrale.

Instanţa de judecată urmează să examineze cererea în decursul a cinci zile.  

https://www.ipn.md/ro/cec-cere-anularea-inregistrarii-candidatului-partidului-sor-la-hancesti-8008_1071983.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite