Ceban: „Piața Centrală nu va fi închisă, așa cum speculează unii, care au scos intenţionat, pe timp de pandemie, oamenii la protest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primarul de Chişinău, Ion Ceban, dă asigurări că Piața Centrală nu va fi închisă, „așa cum speculează unii, care au scos intenţionat, pe timp de pandemie, oamenii la protest”. Totodată, edilul spune că Piaţa Centrală va fi modernizată.

„Din acest motiv, am mers astăzi la întreprinderea municipală, pentru a arăta condiţiile dezastruoase de acolo.

Din totalul teritoriului de 5,5 hectare, pe care este amplasată piaţa, 2 hectare sunt în mâini private, din cauza administraţiei proaste a conducerii anteriore al Primăriei. Noi venim cu un concept de modernizare, cu propuneri noi pentru oameni, iar aceste schimbări nu-i vor afecta, dar din contra”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

El susţine că cei peste 5 mii de oameni, care lucrează la Piaţa Centrală, nu vor rămâne fără locuri de muncă, iar decizia de a redeschide piaţa, în condiţii de pandemie, o poate lua doar Comisia Situaţii Excepţională la nivel naţional, şi nu municipalitatea. 

„Scopul nostru este să modernizăm Piaţa Centrală, care reprezintă un punct comercial important pentru întreaga republică și este amplasat chiar în centrul capitalei. Zilnic, întreprinderea municipală este vizitată de circa 30 de mii de persoane, iar ținând cont de starea tehnică actuală a gheretelor și locurilor comerciale, dar și de condițiile sanitaro-igienice precare, acest punct comercial poate deveni un focar de infecții. Ne dorim o piață modernă, amenajată, igienizată, în care să nu existe loc pentru corupție și monopol. Concept de modernizare a Pieței Centrale este plasat pe site-ul primăriei Chişinău şi este propus pentru discuţii publice”, a mai spus Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite