În Republica Moldova ar mai putea fi construit un aeroport. Ion Chicu: Un singur aeroport internaţional reprezintă un element de monopol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Ion Chicu susţine că prezenţa unui singur aeroport internaţional în Republica Moldova reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaţionale va crea condiţii de competitivitate în domeniu. De asemenea, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege şi, ca rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete şi serviciile avia, transmite IPN.

Ion Chicu a convocat o şedinţă la Guvern pentru a examina oportunităţile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova.

La şedinţă au participat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi; ministrul Apărării, Victor Gaiciuc; dar şi un grup de experţi în domeniu.

Premierul a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova va fi luată doar după realizarea unui studiu de fezabilitate care va prezenta raţionamentele economice.

Totodată, prim-ministrul a solicitat formarea unui grup de lucru, condus de ministrul Economiei, care va identifica căile de realizare a studiului de fezabilitate menţionat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite