Renato Usatîi îşi vinde maşina de lux pentru a ajuta medicii din Bălţi implicaţi în lupta împotriva COVID-19

Renato Usatîi îşi vinde maşina de lux pentru a ajuta medicii din Bălţi implicaţi în lupta împotriva COVID-19

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat că îşi vinde maşina de lux, Rolls Royce, model Cullinan, produs în 2019, pe care l-a achiziţionat cu 341 mii de euro, pentru a ajuta medicii din oraşul Bălţi care sunt implicaţi în lupta împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu banii obţinuţi din vânzarea automobilului, Renato Usatîi îşi propune să ofere salarii motivante personalului medical din Bălţi, implicat în lupta cu COVID-19. Astfel, potrivit primarului, medicii vor primi pentru luna aprilie 1.000 de dolari, iar fiecare asistentă medicală va primi 400 de dolari, în timp ce infirmierele vor pbeneficia de 250 de dolari.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 965.

Până la ora actuală, 37 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 19 persoane, printre care trei medici şi trei persoane din regiunea transnistreană, au decedat. 76 de pacienţi se află în stare gravă.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca şi Ştefan Vodă, raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 284 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 319 de cazuri de COVID-19.

Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 240, dintre care jumătate sunt în Ştefan Vodă şi Soroca. În raionul Glodeni au fost infectaţi 11 medici.

Din 965 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 111 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 855 de cazuri vorbim de transmitere locală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: