Peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer, donat de SUA prin COVAX, au ajuns la Chişinău

Peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer, donat de SUA prin COVAX, au ajuns la Chişinău

Ministerul Sănătăţii a recepţionat un lot de 100.620 de doze de vaccin Pfizer, donat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Platformei COVAX. Dozele vor fi păstrate în depozitul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică şi distribuite proporţional în toate centrele de vaccinare din ţară, potrivit unui comunicat de presă citat de IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Statele Unite ale Americii sunt devotate parteneriatului cu Moldova şi contribuie la stoparea pandemiei în întreaga lume”, a declarat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Chişinău, Laura Hruby. Ministra Ala Nemerenco a îndemnat, pe această cale, cetăţenii să se vaccineze, menţionând că este „cel mai sigur scut de protecţie împotriva cazurilor grave şi extrem de grave de COVID”. Mecanismul COVAX este condus de Alianţa pentru Vaccinuri (GAVI), Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) şi OMS. În total, Republica Moldova a recepţionat mai bine de 2,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 917 mii de doze prin Mecanismul COVAX. Până astăzi, peste un milion de persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările