Cursa de tren Chişinău – Kiev va fi relansată

Cursa de tren Chişinău – Kiev va fi relansată

FOTO simbol Sursa IPN

Cursa de tren Chişinău – Kiev va fi relansată. Acest lucru a fost convenit de viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, în cadrul întrevederii cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în marja vizitei de lucru la Kiev, Ucraina, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a menţionat că în cadrul întâlnirii au fost discutate detaliile tehnice de urgentare a construcţiei podului Cosăuţi (MD) – Yampol (UA). De asemenea, s-a discutat şi necesitatea reabilitării liniilor de cale ferată aflate pe teritoriul Ucrainei, între staţiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiuleşti, dar şi despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiuleşti – Reni – Etulia. Oficialii au convenit asupra aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral şi tranzit. Au fost date asigurări că într-un termen scurt se va decide majorarea contingentului de autorizaţii de tranzit transport mărfuri între ambele state. Andrei Spînu se află într-o vizită oficială la Kiev în zilele de 18-19 noiembrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările