Circulaţia trenului Chişinău-Bucureşti se reia din 12 decembrie

Circulaţia trenului Chişinău-Bucureşti se reia din 12 decembrie

FOTO simbol IPN

Circulaţia trenului Chişinău-Bucureşti se reia din 12 decembrie. Concomitent, se reia circulaţia zilnică a trenului Iaşi-Ungheni, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Căii Ferate din Moldova, până pe 31 decembrie, trenul Chişinău-Bucureşti va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chişinău în zilele de joi şi duminică, la ora 17.20, iar din Bucureşti în zilele de luni şi vineri, la ora 19.20. Începând cu 2 ianuarie, trenul va circula de trei ori pe săptămână. De la Chişinău: marţi, joi şi duminică, iar din Bucureşti: luni, miercuri şi vineri. Costul călătoriei a rămas acelaşi: tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, preţul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat 670 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40% din costul călătoriei. La Gara Chişinău se pot achiziţiona şi documente de călătorie pentru trenurile care circulă din Bucureşti în direcţia Budapesta, Sofia, Viena şi mai departe cu transbordare la orice alte rute din ţările europene. Circulaţia trenurilor de călători în trafic internaţional a fost suspendată în martie 2020. Din 28 august 2021 a fost reluată circulaţia trenului Chişinău-Odesa. CFM menţionează că depune eforturi pentru a relua circulaţia trenurilor şi spre Moscova sau Sankt Petersburg.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările