Administratorii rutelor de microbuz din Chişinău anunţă proteste dacă nu vor fi chemaţi la Primărie

Administratorii rutelor de microbuz din Chişinău anunţă proteste dacă nu vor fi chemaţi la Primărie

Administratorii rutelor de microbuz din Chişinău anunţă pentru săptămâna viitoare proteste, cu suspendarea temporară a unor curse, dacă municipalitatea nu îi va chema la discuţii pentru o finalitate privind subiectul tarifelor, tranmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transportatorii văd două căi de soluţionare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privaţi subvenţii în condiţii egale cu întreprinderile municipale de transport.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că suma subvenţiilor pe care o vor pretinde transportatorii privaţi depinde de solicitările Primăriei faţă de ei. Conform calculelor transportatorilor, o călătorie cu microbuzul ar trebui să fie astăzi 9,81 lei. Ca să rămână 3 lei, municipalitatea ar trebui să subvenţioneze transportatorii cu până la 70 de milioane de lei anual.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Victor Tutunaru, şofer de microbuz, a menţionat că şoferii muncesc în condiţii dificile. Aceştia lucrează toată ziua, inclusiv în week-end, iar salariile nu sunt mai mari de patru mii de lei.

Nicolae Seredneac, administratorul unei firme de transport, recunoaşte că sunt şi şoferi grosolani, şoferi care încalcă Regulamentul Circulaţiei Rutiere, dar acest lucru nu trebuie să prejudicieze imaginea şoferilor care îşi fac munca cu responsabilitate. Administratorul propune crearea unei baze de date, unde să fie trecute toate încălcările comise de şoferi. Drept pedeapsă pentru grosolănie, şoferul să fie trimis la cursuri de bune maniere.

Veaceslav Găină, administrator, a menţionat că transportatorii au avut discuţii cu conducerea Primăriei şi consilierii municipali, cu excepţia PSRM. Toţi au confirmat că au primit calculele care justifică majorarea tarifului. Acum transportatorii aşteaptă decizia autorităţilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: