13 jurişti moldoveni candidează la funcţia de judecător CEDO

13 jurişti moldoveni candidează la funcţia de judecător CEDO

Treisprezece jurişti moldoveni candidează la funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunţat astăzi, 13 ianuarie, Fadei Nagacevschi, ministru în exerciţiu al justiţiei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 13 candidaţi sunt: Diana Scobioală, Marin Gurin, Vitalie Gamurari, Alexandru Prisac, Roman Zadoinov, Ion Cojocari, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vladislav Gribincea, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mâţu şi Nicolae Eşanu.

În următoarele 10 zile comisia de concurs va decide, în şedinţă închisă, în baza dosarelor depuse de către cei 13 candidaţi, cine este invitat la interviu. Lista candidaţilor admişi la interviu se va publica pe pagina web oficială a Ministerului Justiţiei, imediat după luarea deciziei de către comisie.

Ministerul Justiţiei a anunţat, în data de 24 decembrie, concursul naţional pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. La competiţie sunt admişi magistraţi care se bucură de cea mai înaltă reputaţie morală, jurişti ce au o competenţă recunoscută, posedă cunoştinţe în domeniul sistemului juridic naţional, dreptului internaţional public şi au experienţă juridică în calitate de practicieni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările