Salarii de lux pentru primarii de la polul sărăciei. Lefurile aleşilor din Vaslui le depăşesc pe cele ale magistraţilor

Salarii de lux pentru primarii de la polul sărăciei. Lefurile aleşilor din Vaslui le depăşesc pe cele ale magistraţilor

Primarul din Huşi, Ioan Ciupilan va avea o leafă lunară de peste 9.000 de lei

În ultimele zile ale lunii iulie, consiliile locale din judeţul Vaslui s-au întrunit în regim de urgenţă, pe ordinea de zi a întâlnirii aleşilor locali fiind actualizarea salariilor potrivit noii legi a salarizării bugetarilor. Salariile aleşilor vasluieni au ajuns în unele cazuri să se tripleze, ajungând să le depăşească şi pe cele ale magistraţilor

Ştiri pe aceeaşi temă

La Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti consiliile locale s-au întrunit luni 31 iulie. În unanimitate, aleşii locali şi-au votat noile lefuri, a căror cuantum în majoritatea cazurilor aproape că s-a triplat.

Astfel, edilul din judeţul Vaslui cu cel mai mare salariu este Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. Potrivit hotărârii Consiliului Local din 31 iulie 2017, primarul Vasile Pavăl va avea un salariu lunar de 13.000 de lei. 

Potrivit declaraţiei de avere, până în prezent salariul edilului de Vaslui era mai mic de 5.000 de lei/lunar, în 2016 încasând pe parcusul celor 12 luni 51.277. Creşteri substanţiale ale salariilor sunt şi în cazul viceprimarilor. Cei doi viceprimari din Vaslui. Dragoş Cazacu şi Daniel Neacşu vor avea o leafă lunară de 10.000 de lei, în condiţiile în care până în prezent lefurile acestora erau puţin peste 3.900 lei lunar.

Vasile Pavăl este primarul cu cel mai mare salariu din judeţul Vaslui

Secretarul CL Vaslui, Eduard Lacatusu va avea un salariu de 9.870 lei. Un director executiv de primarie va incasa lunar 9.000 de lei. Un sef de serviciu din primarie va avea un salariu de 7.200 de lei.
La Barlad, primarul municipiului, Dumitru Boros va avea un salariu de 10.350 lei, viceprimarul 8.700 lei, iar secretarul primariei – 7.625 lei.
La Huşi noul salariu al primarului Ioan Ciupilan a fost stabilit, luni, la 9.420 de lei, pentru viceprimar la 7.975 lei, iar secretarei consiliului local la 6.900 lei. 

La Primăria Negreşti, acolo unde ani la rând primarul ameninţa că va pune lacătul pe uşa primăriei şi va declara falimentul, pentru că nu sunt bani, primarului Vasile Voicu i s-a stabilit un salariu de aproape 9.000 de lei, aproape triplu de leafa încasată în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: