Nou derapaj al liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: „Ia nu mă mai frecaţi la cap, că nu-s dator să dau nicio explicaţie“

Nou derapaj al liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: „Ia nu mă mai frecaţi la cap, că nu-s dator să dau nicio explicaţie“

Dumitru Buzatu

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi spus, la ultima şedinţă a Comitetului Executiv (CEX) al PSD, că „toţi jurnaliştii sunt nişte şpăgari“, au precizat surse din PSD pentru Europa Liberă. Ulterior, Buzatu nu a dorit nici să infirme, nici să confirme aceste afirmaţi, cerând jurnaliştilor „să nu îl mai frece la cap“ pentru că „nu este dator să dea nicio explicaţie“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, s-a dezlănţuit împotriva jurnaliştilor la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, afirmând că „toţi jurnaliştii sunt nişte şpăgari“, au dezvăluit surse PSD pentru Europa Liberă. 

Afirmaţia lui Dumitru Buzatu a venit în momentul în care membrii CEX-ului discutau propunerea ca Liviu Alexa, şeful publicaţiei "Ziar de Cluj", să devină liderul organizaţiei PSD Cluj.

"Buzatu a început să spună că nu îi plac cei care vin din presă în politică, că nu are încredere în ei. După care a spus că toţi sunt şpăgari. Am rămas mirat să aud aşa ceva. A greşit şi Pintea când i-a numit pe toţi românii infractori. Nu se poate să generalizăm aşa fără să ne dăm seama", au declarat surse participante la şedinţa Comitetului Executiv al PSD pentru Europa Liberă.

Derapajul lui Dumitru Buzatu a fost remarcat de mai mulţi lideri social-democraţi. Alţii, în schimb, au spus că, de fapt, a fost doar o ironie, şi nu o afirmaţie serioasă.

Reporterii ”Adevărul” i-au solicitat liderului PSD Vaslui un punct de vedere despre afirmaţia la adresa jurnaliştilor din cadrul CEX, dacă a fost una reală, însă Dumitru Buzatu a izbucnit din nou, spunând că nu este dator să dea nicio explicaţe, câtă vreme nu a făcut o declaraţie publică, discuţiile din cadrul CEX având caracter privat. 

”Da' ce faceţi, mă chestionaţi de acum? Ia nu mă mai frecaţi la cap că nu-s dator să dau nicio explicaţie. Dacă alţi colegi vor să vorbească, să vorbească ei, dar nu mă întrebaţi pe mine! Nu am făcut nicio declaraţie publică, deci nu încercaţi să duceţi discuţia unde vreţi dumneavoastră”, a declarat Dumitru Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a invocat că el nu este funcţionar public, ci ales de cetăţeni şi nu agreează sintagma de a fi în slujba cetăţeanului. În consecinţă, nu se simte dator cu informarea cetăţenilor. 

Dumitru Buzatu este unul dintre cei mai longevivi lideri politici din cadrul PSD. El conduce judeţul Vaslui de pe diferite funcţii încă din 1992. Originar din Ruginosa, Iaşi, Dumitru Buzatu şi-a început cariera profesor de marxism şi leninism în liceele vasluiene. Încă din 1990 s-a înscris la FSN, apoi a trecut la PDSR alături de Ion Iliescu.

De-a lungul anilor, Dumitru Buzatu a avut mai multe derapaje publice, aducând jigniri sau ironii la adresa unor categorii sociale. În timpul protestelor din Piaţa Victoriei, împotriva Ordonanţei 13, Buzatu i-a numit pe protestatari ”răgălii” şi ”imbecili”.  

Familia lui Dumitru Buzatu este ancorată în viaţa politică. Soţia acestuia, Gabriela Creţu este, la rându-i, unul dintre cei mai longevivi parlamentari din Vaslui, fiind, rând pe rând, deputat, începând cu anul 2004, europarlamentar şi senator.

Soţii Buzatu-Creţu au un fiu, Tudor, propulsat şi el în lumea politică înaltă. Tudor Buzatu este, din 2018, secretar de stat în ministerul condus de un alt parlamentar de Vaslui, Ana Birchall. La momentul numirii, întrebat de jurnalişti ce îl recomandă pe fiul său să fie secretar de stat (având în vedere lipsa de experienţă), Dumitru Buzatu a invocat faptul că ştie limbi străine şi a avut susţinerea organizaţiei de tineret a PSD. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările