Lotul naţional de limba franceză al României, în pregătire la Vaslui

Lotul naţional de limba franceză al României, în pregătire la Vaslui

Elevii vasluieni premiaţi anul trecut la ONLF

Tabăra de pregătire a celor mai buni elevi la limba franceză din România, care vor reprezenta ţara la competiţia internaţională, va fi găzduită anul acesta de municipiul Vaslui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegerea municipiului Vaslui pentru stagiul de pregătire a lotului naţional de limbă franceză, vine urmare a reultatelor remarcabile obţinute de elevii vasluieni la Olimpiada Naţională de Limbă Franceza (ONLF) din 2019. 

Nu mai puţin de 11 elevi vasluieni au fost premiaţi la ONLF 2019, cele mai bune punctaje fiind înregistrate la clasa a XII-a şi a VII-a, unde Adelina Ralea de la Liceul Cuza Vodă Huşi (olimpică internaţional) a obţinut a doua notă în clasamentul naţional, iar Mara Băbuşanu, de la Şcoala ”Mihai Eminescu” a avut a treia notă din topul naţional. Rezultatele lor au fost completate de colegii din lotul judeţean, 16 dintre cei 17 elevi participanţi obţinând punctaje de peste 80 de puncte.

Anul acesta ONLF se va desfăşura la Craiova în vacanţa de primăvară, în urma competiţiei fiind stabilită şi componenţa lotului naţional, care va participă la tabăra de pregătire premergătoare desfăşurării olimpiadei internaţionale de limba franceză.

Autorităţile vasluiene au anunţat că vor depune toate eforturile pentru a fi cele mai bune gazde olimpicilor, subliniind că este o ocazie de a promova imaginea Vasluiului şi a învăţământului vasluian în rândul elevilor şi cadrelor didactice venite din ţară.

Ultima tabără de pregătire a unui lot olimpic a fost organizată la Vaslui în 2014, la Informatică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: