Şefa unui cult religios care a organizat adunări religioase pe ascuns într-un sat din Vaslui, confirmată COVID-19

Şefa unui cult religios care a organizat adunări religioase pe ascuns într-un sat din Vaslui, confirmată COVID-19

Un nou caz COVID-19 a fost confirmat în comuna Gârceni, din judeţul Vaslui, acolo unde o altă femeie a fost depistată cu infecţia noului coronavirus în urmă cu câteva zile. Este vorba de şefa cultului religios majoritar în localitate, o femeie dependentă de dializă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de o pacientă care nu prezintă simptomatologie. Decizia de a efectua testul COVID-19 fost luată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui urmare a faptul că femeia, contact direct al primului caz confirmat înregistrat în comuna Gârceni, are o stare de sănătate delicată, fiind dependentă de dializă.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că aceasta a participat la adunările religioase organizate pe ascuns în perioada 24-27 martie în satul Racoviţa din comuna Gârceni, fiind şefa cultului religios din localitate. 

Pacienta a fost preluată sâmbătă, 4 aprilie, de un echipaj medical şi transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui. Tot acolo se află, în stare critică, şi prima pacientă din satul Racoviţa.

Ancheta epidemilogică a autorităţilor sanitare continuă în satul celor două femei. Principala pistă pe care merg este că noul coronavirus ar fi fost adus în sat de un grup de muncitori din Suceava care au ajutat la lucrările de construcţie la o casă de rugăciune a unui cult religios.

Potrivit autorităţilor locale, muncitorii suceveni au fost în satul Racoviţa în perioada 19-20 martie. Ulterior, în perioada 24-27 martie, membrii cultului religios din satul Racoviţa au organizat adunări de rugăciune. Acestea aveau loc la domiciliile membrilor cultului, fără ştirea autorităţilor. Acum, pe lângă familiile celor două paciente, toţi membrii cultului din Racoviţa, în total 40 de persoane, sunt izolaţi la domiciliu.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi cazul viceprimarului comunei, dar şi a celor doi poliţişti din comună. Pe 23 martie, soţul femeii de 40 de ani a participat, alături de alţi beneficiari ai Legii 416, la lucrări de igiienizare a drumurilor din comună. Izolat la domiciliul este şi echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui care a intervenit la caz.

Până pe 5 aprilie, în judeţul Vaslui au fost confirmate 13 cazuri COVID-19,  două cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările