Senseiul lui Nuţu Cămătaru, la un pas de libertate

Senseiul lui Nuţu Cămătaru, la un pas de libertate

Acuzaţii, înconjuraţi de forţele de ordine

Procesul în care se judecă soarta lui Emilian Ştefan, zis "Emil de la Viena”, încarcerat în luna martie, anul trecut, a mai fost încă o dată amânat

Ştiri pe aceeaşi temă

Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional ce avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj, în acelaşi dosar sunt acuzaţi şi Ionel Epuran şi  Grigore Mocanu, care este căutat în continuare de poliţişti.

Un alt martor şi-a schimbat declaraţia şi a susţinut în faţa judecătorului că nu-i cunoaşte pe bărbaţi aflaţi în boxa acuzaţiilor.

Radu Ilie, una din victimele implicate în acest proces, a susţinut că, prima declaraţie prin care spune că a plătit cămătarilor 20.000 de euro nu a fost scrisă de el. „Nu-i cunosc pe oameni, nu am nicio treabă cu ei. Eu nu ştiu să citesc şi să scriu ” a susţinut bărbatul.

Sentinţa a fost amânată până pe 29 februarie pentru ca avocaţii să aibă timp să se documenteze asupra încadrării faptelor de care sunt acuzaţii bărbaţii. Procuratura a cerut ca pedepsa cămătarilor să fie mai mare.

Procuratura solicită schimbarea încadrării juridice, din calificări mai puţin pedepsite în calificări cu pdepsiri deosebit de grav cu pedeapsa minimă de la 10 la 20 de ani.

Aici e vorba de o şedinţă publică unde oamenii se exprimă liber”, a spus  Constantin Bălănescu, avocatul apărării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările