Purtarea măştii va fi obligatorie în judeţul Tulcea. Zonele vizate

Purtarea măştii va fi obligatorie în judeţul Tulcea. Zonele vizate

Lacul Ciuperca Tulcea

La Prefectura Tulcea a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea 42 din 05.08.2020 prin care s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Luând în considerare adresa Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea nr.13419/03.08.2020 referitoare la evaluarea situaţiei epidemiologice din judeţul Tulcea privind riscuri potenţiale de apariţie şi extindere a infecţiei cu coronavirus nou SARS-CoV-2 s-au adoptat următoarele măsuri:
1. În perioada 07.08.2020, ora 00.00 – 20.08.2020, ora 24.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, târguri, oboare, zone de aşteptare - staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna, judeţul Tulcea.
2. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în pieţele agroalimentare din municipiul Tulcea (Piaţa Nouă (Piaţa Sf.Gheorghe), Piaţa Vest, Piaţa Veche şi Piaţa din Cartier E3), zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00; oraşul Babadag, judeţul Tulcea, în zilele de joi şi duminică, în intervalul orar 07.00-12.00;
- în celelalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.
3. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente pe Faleza Municipiului Tulcea - zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, în intervalul orar 09.00-14.00 şi 18.00-21.00.
4. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente în:
- parcurile din municipiul Tulcea (Parcul Sf.Gheorghe - Piaţa Nouă, Parcul Personalităţilor, Parcul Lac Ciuperca, Parcul Orăşelul Copiilor, Parcul Victoria - Zona Pelican), Parcul Veolia - Cartier Lotizare, Parcul Delta - zona Hotel „Delta” 3 stele, Parcul Carol - zona Hotel „Delta” 4 stele, Parcul 1 Mai - Piaţa Civică, Parcul cu Platani - zona str. Concordiei, Parcul Monumentul Independenţei, zilnic, în intervalul orar 09.00-11.00 şi 15.00-21.00;
- Piaţa Civică şi parcul din centrul oraşului Babadag, judeţul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 18.00-23.00.
5. Începând cu data de 07.08.2020, ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente la toate ritualurile (nunţi, botezuri, pomeni) şi slujbele religioase ce se desfăşoară atât în interiorul cât şi în afara lăcaşurilor de cult (curţile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanţare fizică între enoriaşi. În toate celelalte spaţii deschise (ex. intrări de bloc) în care se formează aglomerări de persoane, se recomandă purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare fizică.
6. În toate instituţiile publice/societăţi comerciale se impune creşterea responsabilităţii managerului de a verifica şi monitoriza respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi.
7. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite potrivit alineatelor mai sus menţionate, afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
8. Ţinând cont de contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, se recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 07.08.2020 – 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: