Primarul, blestemat: „Am patru plângeri penale de la iubitorii de animale!“

Primarul, blestemat: „Am patru plângeri penale de la iubitorii de animale!“

peste 2.000 de maidanezi pe străzile din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

La momentul de faţă pe străzile din municipiul Tulcea sunt aproximativ 2.500 de câini maidanezi. Numărul lor ar putea fi cu mult mai mare, anunţă directorul Cezar Jipa. Dacă legea referitoare la gestionarea animalelor fără stăpân va trece de Parlament în noua formă, atunci numărul câinilor ar putea exploda.

Cezar Jipa, director al Societăţii de Servicii Publice (care se ocupă de câinii maidanezi) spune că situaţia de la Tulcea ar putea deveni mult mai gravă dacă legea care este la momentul de faţă la Senat va trece de Parlament.

„Dacă intră în vigoare acest act normativ, atunci noi vom lua de pe străzi animalele fără stăpân, le vom steriliza şi le vom da drumul înapoi pe străzi. Iar această soluţie nu funcţionează pentru apărarea populaţiei de muşcături de câini sau de bolile pe care aceste animale le pot transmite. Iar aici primarul va avea o mare problemă, întrucât este responsabil de securitatea cetăţenilor din  municipiu“, a precizat Cezar Jipa.

La momentul de faţă câinii sunt luaţi de pe străzi, duşi în adăpost, ţinuţi aici şi, dacă nimeni nu îi revendică, atunci ei sunt eutanasiaţi. Societatea de Servicii Publice practică acest sistem de peste cinci ani.

Primarul municipiului, Constantin Hogea, spune că,  din păcate, toate activităţile realizate de primărie pentru un singur câine maidanez se ridică, valoric, la mai mult decât întreţinerea unui coil instituţionalizat.

„Atât eu, cât şi directorul Jipa avem câte patru plângeri penale de la iubitorii de animale. Nu vă mai spun că am primit şi blesteme. Oamenii care adună câinii de pe străzi sunt agresaţi verbal şi chiar fizic, bătuţi, de către aceşti iubitori de animale. La noi aceste ONG-uri care se ocupă de protecţia animalelor nu ştiu să facă altceva decât plângeri penale. Nu sunt ca în alte state, unde au adăposturile lor, ţin acolo animalele fără stăpân, le îngrijesc, le dau spre adopţie“, a precizat primarul din Tulcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările