VIDEO Cum să îţi faci singur, acasă, testul rapid pentru coronavirusul SARS CoV2. „Fiecare virus lasă în organismul nostru urme”

VIDEO Cum să
îţi faci singur, acasă, testul rapid pentru coronavirusul SARS CoV2. „Fiecare virus lasă în organismul nostru urme”

Teste rapide pentru detecţia coronavirusului SARS CoV2

Testul este utilizat pentru a detecta calitativ anticorpii de noul coronavirus (SARS CoV2) prin probe de sânge. Este utilizat ca indicator auxiliar pentru cazurile suspecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

În România, testările pentru coronavirus se pot face în câteva sute de unităţi medicale, fie de stat, fie private. Cam peste tot preţul unui test depăşeşte 50 de euro. 

Unele persoane au avut nevoie de acest test la angajare în alte ţări, alţii pentru o simplă călătorie în statele unde este obligatorie prezentarea testului. La început, testările s-au făcut în funcţie de definiţia de ca, care s-a tot modificat în ultimul timp. 

Există însă şi teste care pot fi făcute foarte uşor, de fiecare persoană, la domiciliu, fără ajutorul unui medic. Asemenea teste pot fi cumpărate din multe locuri, de pe Internet. 
 
Mai exact, testul este utilizat pentru a detecta calitativ anticorpii de noul coronavirus (SARS CoV2) prin probe de sânge. Este utilizat ca indicator auxiliar pentru cazurile suspecte.
 
„Fiecare virus lasă în organismul nostru urme. Acele urme sunt de două feluri. Sunt nişte urme pe care noi le numim anticorpi, pe care organismul le formează ca urmare a contactului cu agentul patogen. Ele se detectează în sânge şi au denumirea de imunoglobuline. Acestea pot să fie din două clase: numite M şi G, cu structură şi rol diferit, dar şi cu semnalizare diferită. Acestea nu sunt recunoscute de instituţiile statului. Ele au folosit la început pentru detectarea trecerii prin boală, acesta însemnând IGG-ul pozitiv. Acum sunt din ce în ce mai puţin utilizate”, a declarat medicul pediatru Mihai Gafencu. 

 
Există mai multe firme care produc acest tip de testare. Bineînţeles, ca la la orice produs, sunt de diverse preţuri şi calităţi.   
 
Aceste teste s-au comparat cu clasicul exudat nazal sau dublat chiar de cel faringian. 
 
„Şi aceste teste au mai multe firme producătoare, au mai multe tipuri de aparatură. Ele sunt un pic mai sigure, detectează cu totul altceva decât reacţia organismului, spre exemplu chiar prezenţa materialului genetic. Acestea sunt cele prin care se fac raportările la nivel naţional şi internaţional. Există acum şi o serie de ale metode de testare”, a explicat Gafencu.

 
Deşi producătorul testului susţine că există o acurateţe de 99 la sută, medicul Mihai Gafencu atrage atenţia că poate să existe un procent mai mare de eroare, indiferent despre care tip de test vorbim.
 
„Poate exista o eroare destul de importantă la aceste autotestări, dar din nefericire eroarea a fost luată în calcul şi la testarea din exudat. Testarea aceea trebuie făcută în anumite condiţii, nu este un exudat banal pe care-l plimbi lejer în vârful nasului. Trebuie făcut foarte profund”, a mai spus Mihai Gafencu.
 
Kit-urile de testare pentru SARS CoV2 se vând în seturi de câte 20 de teste. Sunt uşor de utilizat, iar rezultatul se obţine în 15 minute. 


 
Kit-ul conţine 20 de teste, pipetă, lanţete, diluant , discheta cu alcool şi instructajul în română. Există un producător care vinde acest produs 952 de lei. 

Iată cum se face testul rapid.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările