VIDEO Apărarea lui Nicolae Robu, în dosarul în care a fost trimis în judecată: „Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva”

VIDEO Apărarea lui Nicolae Robu, în dosarul în care a fost trimis în judecată: „Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva”

Nicolae Robu a reacţionat în urma deciziei CAT care confirmă rechizitoriul prin care este trimis în judecată FOTO Arhivă

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, explică acuzaţiile care i se aduc în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Timişoara a confirmat, joi, printr-o decizie definitivă, rechizitoriul prin care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi mai mulţi funcţionari din Primăria Timişoara au fost trimişi în judecată pentru vânzarea ilegală a unor locuinţe, în baza legii 112.

În urma deciziei Curţii de Apel Timişoara, care a decis, practic, că procesul poate începe, Nicolae Robu a transmis un comunicat în care explică acuzaţiile care I se aduc.

„Ei bine, deşi ştiu deja că unii dintre confraţi nu vor să audă adevărul, fiind  prea însetaţi de sânge prin însăşi natura lor şi încă cu predilecţie de sânge nevinovat, eu mai încerc o dată clarificarea speţei mele, disocierea mea de acuza grea de vânzare ilegală a sute de case din centrul oraşului către clanuri şi persoane suspuse şi de creare, în acest fel a unui prejudiciu de milioane şi milioane de euro”, arată Robu.

Primarul încă în funcţie al Timişoarei spune că ilegalităţile care i se impută lui vizează două din cele 207 contracte. În plus, cele două contracte nu vizează case valoroase, ci două „magherniţe”.  

Eu sunt prezent în cauză nu cu vânzarea de case bune din centrul oraşului către clanuri şi persoane suspuse, ci cu vânzarea a două magherniţe dintr-un fund de curte, amenajate dintr-o fostă magazie de lemne şi date de o comisie din care eu nici măcar nu am făcut parte unor amărâţi, cazuri sociale indubitabile, date cu semnătura mea, asta e adevărat, însă cu semnătura mea precedată de 4 semnături care îmi garantau legalitatea (în paranteză fie spus: avocaţii susţin, invocând inclusiv sentinţe definitive în acest sens, că, de fapt, chiar nici n-a fost încălcată nicio lege, dar asta-i altă discuţie!)”, a arătat Robu, care a prezentat, în susţinerea afirmaţiilor sale, acuzaţiile aduse prin rechizitoriu.

„Ei, atunci, întreb, drept este ca din 2017 – deci: de 3 ani!-, numele meu să apară de câteva ori pe an, întâmplător de fiecare dată în momente cheie, asociat cu vânzarea ilegală a sute de case din centrul oraşului către clanuri şi persoane suspuse şi cu crearea, în   acest fel, a unui prejudiciu de milioane şi milioane de euro? E drept aşa ceva, oare? E profund, profund nedrept! Eu am ieşit în stradă pentru o justiţie independentă -şi nu regret!-, dar independentă de influenţe politice, economice şi de orice alt fel, nicidecum independentă de dreptate!

Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva! Poate tocmai prin faptul că –lucru mai puţin ştiut!- EU AM FOST CEL CARE A CERUT să se cerceteze aceste vânzări şi restituiri şi, chiar mai larg, TOATE transferurile de proprietate din avuţia publică în diverse avuţii private, TOATE! Asta nu prea s-a ştiut! Ei, la momentul potrivit, o să vă prezint documentul prin care am făcut-o! Şi... mergem înainte, ”mergem trainic, solemni ca în poeme”, vorba poetului!”, mai arată Robu în postarea sa de pe Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un procuror şi un judecător au girat, înaintea intrării în magistratură, vânzări ilegale de locuinţe. Faptele s-au prescris

AUDIO Dosarul caselor vândute ilegal unor persoane influente din Timişoara. Mărturia omului care nu va mai putea fi audiat niciodată

Documentul-cheie folosit în afacerea cu case vândute ilegal „unor persoane influente din Timişoara“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările