Mărturiile unui artist român emigrat în Canada: "M-a deprimat atmosfera din România şi m-am scârbit"

Mărturiile unui artist român emigrat în Canada:

Saşi Vuşcan a părăsit România şi şi-a găsit refugiul în Toronto

Artistul Saşi Vuşcan a renunţat la succesul din România şi a luat totul de la început. Liderul trupei „Jais” a emigrat în urmă cu aproape zece ani în Canada unde are o şcoală privată de muzică şi lucrează ca producător muzical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Saşi Vuşcan a fost unul dintre cei mai importanţi tineri producători muzicali din Timişoara. A făcut parte din mai multe formule de jazz şi funk atât în oraşul de pe Bega, cât şi în capitală, unde a activat ca muzician timp de patru ani. Vârful succesului l-a atins cu trupa „Jais”, care la începutul anilor 2000, cu albumul „Stai”, avea să spargă toate topurile naţionale.

Când părea că şi-a găsit calea, iar soţia lui, Cosmina, avea o afacere de succes cu haine, Saşi Vuşcan a decis să renunţe la tot. „Când am ajuns în vârf mi-am dat seama că nu e nimic acolo. E o păcăleală, o pierdere de timp. Nu avea legături cu visele. M-a deprimat atmosfera din România şi m-am scârbit. Plecarea nu a fost justificată material, ci din cauza mizeriei morale în care se trăieşte aici”, a declarat Saşi Vuşcan.

Drama din spital

Picătura care a umplut paharul a fost naşterea fiului său Patrick, care s-a transformat într-o experienţă traumatizantă pentru familia Vuşcan. „Am întâlnit un doctor care era cel mai bun exemplu, o oglindă a mârlăniei din sistemul sanitar românesc. Aştepta mereu să fie mituit şi era un exemplu clasic de neprofesionalism. Atunci am decis să plecăm definitiv”, a mai povestit Saşi.

Pe 29 noiembrie 2002, Saşi a ajuns în oraşul Kitchiner, unde a început să lucreze la benzinăria surorii sale. După ce Cosmina şi-a găsit un job ca designer de modă la Toronto, cei doi s-au putut muta într-un oraş mai mare. „Cosmina a început să facă bani şi a dat rapid de succes. A avut prezentări la New York, Las Vegas, Atlanta. Eu m-am angajat la un studio de muzică al unui indian”, a mai spus Saşi. În 2005, muzicianul şi-a deschis o şcoală de muzică privată, care a crescut de la an la an. „Avem patru săli de clasă, şapte profesori. Se învaţă pian, vioară, chitară şi voce. A fost uşor pentru că în Canada aproape fiecare casă are un pian. Există o cultură pentru muzică”, a adăugat artistul. Între timp s-a născut în Canada şi Riyan, iar Patrick, care cântă la pian, învaţă într-o şcoală specială pentru copii supradotaţi.

Saşi Vuşcan nu a renunţat la muzică în America de Nord. El are un studio de producţie şi a lucrat pentru muzicieni din Mexic, Africa de Sud, Argentina, India, China, Australia, Bangladesh şi chiar România. „Am scos două albume cu «Jais» în Canada”, a mai spus Saşi. ;

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările