Mafia imobiliară a vopsit frumos Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a fost înconjurată de scandaluri
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a fost înconjurată de scandaluri

O firmă de apartament, înfiinţată în casa unei bătrâne de 82 de ani, a câştigat 350.000 de euro de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara. Patronată de creierul mafiei imobiliare din Timişoara, firma a fost pusă pe butuci pentru facturile neachitate la automobilele de lux estimate la jumătate de milion de euro.

Firma Kenvel Group SRL, deţinută de timişoreanul Francisc Kelemen, de 37 de ani, a reuşit să obţină contracte de 1,5 milioane de lei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, în anul 2009.

Patronul, Francisc Kelemen, este în prezent arestat pentru că a încercat să vândă cu acte false două terenuri ale Primăriei Timişoara. El a înfiiţat firma în apartamentul unei bătrâne de 82 de ani, care este vecină cu părinţii lui.

Contracte de 1,5 milioane de lei

Firma a încheiat în 2009 două contracte cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Ambele contracte au fost atribuite unor licitaţii publice, iar Kelemen a dat preţul cel mai mic. Prima licitaţie a fost câştigată de Kevel Group în iunie 2008, pentru „lucrări finisare faţadă Medicină 1", contractul fiind în valoare de 1,3 milioane de lei (aproape 370.000 de euro la vremea respectivă). Asta după ce în noiembrie 2007, firma lui Kelemen a mai câştigat un contract de 57.000 de euro, pentru „lucrări de contrucţie amfiteatru".

„Firma a făcut o treabă bună"

Administratorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Filip Fiat, susţine că firma lui Francisc Kelemen a făcut o treabă bună. „Totul a ieşit bine. Firma şi muncitorii s-au achitat de prevederile contractuale. Au făcut o treabă bună. Noi am plătit banii în tranşe, aşa că nu aveam cum să fim păcăliţi. Plăteam firma în funcţie de modul în care avansau lucrările. Muncitorii veneau în fiecare zi şi nu am avut probleme cu firma. Nu ştiam ce alte afaceri are domnul Kelemen şi nici nu mă interesa, din moment ce îşi respecta prevederile din contract", a declarat Filip Fiat.

Firmă ruinată de limuzinele de 500.000 de euro

Firma de apartament care a vopsit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a ajuns pe butuci, după ce patronul, Francisc Kelemen, a cumpărat în leasing limuzine în valoare de aproape 500.000 de euro. „Creierul" mafiei imobiliare din Timişoara a uitat să plătească ratele la cele patru automobile de lux un Audi Q7 ( 75.000 de euro), două automobile Porsche Cayenne GTS (fiecare în valoare de 112.000 de euro) şi un Porsche 911 Turbo (estimat la 182.000 de euro).

Firma de NBG Leasing, unde Kelemen nu a mai plătit ratele, a cerut insolvenţa KEVEL GROUP, pentru rate neachitate în valoare de aproape 90.000 de euro.

Firmă fantomă pitită de Kelemen în apartamentul unei bătrâne

Firma Kevel Group în are sediul în apartamentul unei bătrâne de 82 de ani, din Timişoara, care locuieşte pe strada Eneas, la nr. 31A, în acelaşi bloc cu părinţii lui Kelemen. În apartamentul Elenei Ene, o pensionară care abia poate să meargă, poposeşte o firmă fantomă, tot din cauza lui Francisc Kelemen, care a luat-o pe femeie în întreţinere şi i-a promis că are grijă de ea, urmând ca lui să îi rămână apartamentul după moartea femeii.

Firma Mafer Internaţional SRL, administrată de doi italieni, vrea să o evacueze din casă pe bătrânică şi i-a scos apartamentul la licitaţie, din cauza lui Kelemen, care are datorii de 70.000 către Mafer Internaţional.


image

Procurorii bănuiesc că tot Kelemen se ascunde în spatele firmei Mafer Internaţional, deoarece acesta are obiceiul să inventeze oameni şi să falsifice contracte, ca să câştige sute de mii de euro. În plus, firma Mafer Internaţional a fost verificată recent de Garda Financiară Timiş, care a constatat că administratorii sunt suspectaţi de o evaziune fiscală de peste 100.000 de lei. Garda Financiară a depus plângere penală la Parchet împotriva firmei fantomă. Citeşte aici detalii despre drama bătrânei executate de firma Mafer International SRL.

A "înviat" o bătrână moartă de 20 de ani ca să îi ia pământul

Francisc Kelemen a reuşit şi performanţa de a „învia" o bătrână în vârstă de 86 de ani, pentru a-i fura pământul rămas nerevendicat, pentru că femeia nu avea moştenitori. Patru proprietari de grădini şi garaje, tot de pe strada Eneas, care au folosit terenurile din 1986, de la moartea bătrânei Girnth Bianca şi au încercat să îşi facă acte pentru ele, s-au trezit cu Kelemen pe cap.



Unul dintre proprietari, Mircea Cotuna (foto sus), au făcut singuri o anchetă şi a aflat că Kelemen a „înviat" bătrâna, din acte rezultând că aceasta a dat pământul unui moştenitor în anul 2006, adică la 20 de ani după moartea ei. Citeşte aici întreaga poveste a bătrânei "înviate" de Francisc Kelemen.

image

Teodora Noţingher, iertată pentru un fals făcut pentru Kelemen

Kelemen a inventat în acte un moştenitor fictiv al bătrânei, iar cu ajutorul unui notar din Timişoara, Teodora Noţingher (foto jos), care a legalizat mai multe document, a reuşit să pună mâna pe terenurile bătrânei moarte de 20 de ani.



Procurorii timişoreni au descoperit falsul, dar i-au făcut scăpaţi şi pe Kelemen şi pe Noţingher, folosindu-se de explicaţii puerile şi hilare: „Teoroda Noţngher nu are antecedente penale, este căsătorită, iar în cursul urmăririi penale a dovedit prin întreaga sa comportare că regretă sincer cele întâmplate. Apreciez că fapta comisă a adus o atingere minimă valorii sociale apărate de lege şi că prin conţinutul ei concret este lipsită lipsită în mod vădit de importanţă", arată procurorul Chiru în ordonanța de scoatere de sub urmărire penală", a constatat procurorul Marius Chiru, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Citeşte aici ce spune Teodora Noţingher despre implicarea sa în reţeaua Ionelaş-Kelemen

image

Baştanul Ionelaş Cârpaci, partenerul lui Kelemen

Kelemen a fost arestat în 14 iunie, fiind acuzat că a ajuns astfel după gratii alături de baştanului Ionelaş Cârpaci (foto jos), bossul mafiei imobiliare din Timişoara, arestat pentru aceeaşi înşelăciune la începutul lunii mai.



Cei doi sunt consideraţi artizanii unei ţepe de 500.000 de euro. Magistraţii spun că ei au condus reţeua care falsifica acte care purtau semnătura primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Kelemen şi Ionelaş intabulau terenurile primăriei în fals la Cartea Funciară Timişoara, apoi le vindeau cu sute de mii de euro.



Una dintre firmele care au cumpărat cu 330.000 de euro un teren de la ei, în Calea Buziaşului, a construit acolo un complex rezidenţial (foto sus). Citeşte aici ce a păţit afaceristul care a construit pe terenul cumpărat de la mafia imobiliară.

image
image

A lucrat cu funcţionari publici şi notari

Procurorii şi magistraţii susţin că Ionelaş şi Kelemen au lucrat cu funcţionari şi notari publici. Ei au reţinut că „sunt indicii temeinice că Ionelaş, împreună cu Kelemen Francisc, Todor Sorin Johann, Cârpaci Crăciun şi alţi făptuitori (n.r. funcţionarii publici Constantin Pascu şi Petru Turpan, dar şi notarii timişoreni Safta Criste (foto jos) şi Teodora Noţingher) s-au constituit într-o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având rol pe etape în acest sens”. Citeşte aici ce crede Safta Criste, soţia fostulului procuror general ar României, despre implicarea ei în reţeaua Ionelaş-Kelemen.



Kelemen, afacerist misterios cu companii în domeniul energetic


O altă firmă din domeniul energiei administrată de Kelemen este SC KEVEL ENERGY SRL. Asociaţii afaceristului în această firmă sunt Doina Eugenia Purece şi Kvaszincaza Dorottya. Sediul acestei firme este în acelaşi apartament de pe strada Eneas. Societatea nu a raportat cifrele la Registrul Comerţului în ultimii ani. SC ENERGYWELAND STE SRL, este o altă firmă administrată de Kelemen. Firma figurează cu sediul pe strada 1 Decembrie, numărul 94, apartamentul 1. Aici este asociat cu Tayti Paul Albert şi primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela. „Este o firmă italiană care vrea să facă o microhidrocentrală în comuna Armeniş, acolo unde eu am moştenit un teren de la părinţii mei. Nu am vrut să vând terenul şi am luat acţiuni. Eu m-am asociat cu italienii. Probabil între timp ei au vândut. Pe Kelemen l-am văzut o singură dată când au venit acolo cu italienii şi proiectantul”, a arătat Vela cum se explică asocierea lui cu Kelemen. Citeşte aici detalii despre firmele lui Kelemen

Cum a scăpat Kelemen de moarte în timpul asasinatului de pe Odobescu


În martie, 1995 maşina în care se aflau sportivii Francisc Kelemen, Cristian Boroş, Francisc Doda şi antrenorul lor Cristinel Oprescu a fost blocată de o bandă interlopă, iar găştile au intrat în conflict. În urma bătăii cu răngi şi bâte de baseball, Cristian Boroş şi Francisc Doda au murit la spital, antrenorul a fost rănit grav, iar Kelemen a dat bir cu fugiţii şi a scăpat nevătămat. „S-a ascuns într-un chioşc. L-a găsit poliţia dimineaţa, distrus de frică", a povestit un apropiat al lui Kelemen. Acesta a mai spus că la ieşirea din puşcărie, criminalii de pe Odobescu l-au "cruţat" pe Kelemen pentru că ar fi depus o mărturie corectă în dosarul crimei. VEZI AICI FILMUL CRIMEI DE PE ODOBESCU

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite