FOTO Primăria Timişoara face chetă pentru Monumentul Revoluţiei din Decembrie 1989

FOTO Primăria Timişoara face chetă pentru Monumentul Revoluţiei din Decembrie 1989

Monumentul Revoluţiei din Decembrie 1989

Primarul Nicolae Robu a anunţat lansarea unei iniţiative de strângere de fonduri pentru realizarea în Timişoara a unui Monument al Revoluţiei din Decembrie 1989, la 30 de ani de la evenimentele care au dus la căderea comunismului.

GALERIE FOTO

“Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce şi-au jertfit viaţa pentru ca noi, astăzi, să fim liberi!”, susţine primarul Nicolae Robu, care a anunţat lansarea unei iniţiative de strângere de fonduri pentru realizarea în Timişoara a unui Monument al Revoluţiei din Decembrie 1989.
 
Fondurile intră în conturile Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR), Filiala Timişoara, sub girul Primăriei Timişoara.
 
Monumentul Revoluţiei din Decembrie 1989 este o creaţie a reputatului artist plastic timişorean Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timişoara. 
 
El va fi amplasat în spaţiul dintre Podul Maria şi Catedrală, în Parcul Catedralei. 
 
“Haideţi să ne solidarizăm din nou, indiferent ce ne diferenţiază, cum s-a întâmplat la Revoluţie! Haideţi ca împreună să aducem acest omagiu eroilor noştri şi, prin ei, supremei valori numită libertate, înscrisă profund în codul nostru genetic de fiinţe umane!”, a scris Robu, pe pagina sa de Facebook.

Donaţiile se pot face accesând acest link.

 
Discuţiile despre monument au apărut în 2014, în ideea ca acesta să fie amplasat la aniversarea a 25 de ani de la Revoluţie. Totul a rămas la nivel de plan.

 
Au existat numeroase discuţii privind devizul monumentului, care initial era de 450.000 de euro. La cererea primarului Nicolae Robu, preţul a fost coborât la 280.000 de euro, iar într-un final, suma aprobată de Consiliul Local a fost de 170.000 de euro, ceea ce l-a nemulţumit pe Luigi Varga.

 
Conform planului, monumentul urmează să fie amplasat în spatele Catedralei, lângă podul de la Maria, în părculeţul de lângă viaduct. Are peste patru metri înălţime, 3,5 lăţime, iar puntea suspendată are 16 metri, de la trotuar până la monument.

 
Ansamblul sculptural cuprinde trei piese: siluetele, semnul ambele din fontă şi puntea, realizate din piatră şi metal.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: