Cum a fost compromisă ancheta în cazul studentei care i-a găsit de una singură pe hoţi, după semnalul GPS de pe tableta furată: „Tot pe mine m-au acuzat”

Cum a fost compromisă ancheta în cazul studentei care i-a găsit de una singură pe hoţi, după semnalul GPS de pe tableta furată: „Tot pe mine m-au acuzat”

Hoţul care i-a spart maşina tinerei din Timişoara nu a fost prins FOTO 123rf

O studentă rămasă fără un laptop şi o tabletă după ce maşina i-a fost spartă de hoţi a reuşit, cu ajutorul semnalului GPS, să identifice adresa la care se găseşte tableta. Judecătorul a refuzat, însă, emiterea unui mandat de percheziţie. Ulterior, semnalul de pe tabletă a dispărut, iar tânăra şi-a luat gândul de la bunurile furate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioana, o tânără din judeţul Arad, studentă în anul trei la o facultate din Timişoara, a rămas în data de 25 septembrie 2017 fără mai multe bunuri, printre care un laptop şi o tabletă. Hoţii au furat bunurile după ce au spart maşina tatălui tinerei, parcată în Complexul Studenţesc din Timişoara. Pentru că tableta era dotată cu sistem de localizare prin GPS, Ioana le-a indicat poliţiştilor adresa la care figurează „cazată” tableta.

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, au cerut mandate de percheziţie, dar judecătorul a refuzat emiterea mandatului. Surse din Poliţie susţin că refuzul judecătorului ar fi fost justificat prin faptul că la adresa indicată de tânără erau mai multe apartamente, iar victima nu a putut indica în care dintre apartamente se află bunul.

Cert este că, a doua zi de la respingerea solicitării de emitere a unui mandate de percheziţie, semnalul GPS a dispărut. După aproape o săptămână de la solicitarea mandatului de percheziţie, poliţiştii s-au dus, totuşi, la adresa indicată de Ioana, rugându-l pe unul dintre proprietari să îi lase să verifice locuinţa. Evident, poliţiştii nu au găsit nimic.

„Dupa ziua de joi, în care mi s-a respins mandatul, a doua zi,vinerea, semnalul de la tabletă a dispărut şi abia săptămâna următoare, marţea, au mers politiştii la casa aia cu frumosul, au bătut la uşă şi au cerut voie să intre în casa. Logic că nu au găsit nimic. Tot pe mine m-au acuzat că sistemul de urmărire nu era bun. Anul acesta am licenţa şi sunt disperată pentru că totul aveam în laptop”, a declarat Ioana pentru „Adevărul”. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş a declarat că dosarul este încă în lucru şi se continuă cercetările. Tânăra şi-a luat, însă, gândul de la recuperarea bunurilor.  

Te-ar putea interesa şi:

Doi olandezi au traversat Europa pe urmele unei biciclete furate, iar semnalul i-a dus în România. Ce s-a întâmplat când au ajuns la uşa hoţului

citeste totul despre: