500 de lei, amenda pentru nunta romilor care au blocat o stradă în faţa Poliţiei Timişoara

Agenţii au aplicat o singură amendă, în valoare de 500 de lei, romilor care au blocat marţi după amiaza, o stradă din Timişoara. Mascaţii nu au sosit ca să deblocheze circulaţia, să ridice limuzinele parcate ilegal, ci au aplicat romilor o simplă amendă pentru tulburarea liniştii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

VEZI GALERIE FOTO cu ţiganii care sfidează legea de dragul petrecerii

Scandalul provocat de o familie de romi care a blocat pentru două ore o stradă din Timişoara şi i-a sfidat pe poliţişti s-a finalizat cu o amendă simbolică, în valoare de 120 de euro. Ea a fost aplicată familiei de ţigani care a organizat nunta, însă poliţiştii nu au luat nicio măsură împotriva romilor pentru că au blocat timp de două ore strada pe care locuiesc.


VEZI AICI GALERIE FOTO!

Dimpotrivă, agenţii de ordine publică au stat cuminţi în celălalt capăt al străzii şi au salutat plini de respect caleaşcă plină de romi, cu care mirele a mers să peţească mireasa în vârstă de 14 ani. Ulterior, romii au îngreunat circulaţia şi pe drumul naţional 6, care face legătura între Lugoj şi Timişoara.

Poliţiştii timişoreni s-au făcut că nu văd faptul că romii au blocat o stradă întreagă şi au asistat impasibili la nunta organizată în stradă, unde romii şi-au întins mesele în aşteptarea invitaţilor.

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI ÎNTREAGA POVESTE A NUNŢII CARE I-A IMPRESIONAT PE POLIŢIŞTI
LIMUZINA CARE A BLOCAT STRADA A FOST PREA "MICĂ"  (FOTO SUS) . EA NU A FOST OBSERVATĂ DE POLIŢIŞTII (FOTO JOS) CARE URMĂREAU NUNTA DE LA MARE DISTANŢĂ, DE LA CELĂLALT CAPĂT AL STRĂZII, CA SĂ NU-I DERANJEZE PE ROMI ÎN TIMP CE ÎNCALCĂ LEGEA.Şoferii "simpli" amendaţi, nuntaşii de lux ignoraţi

Nuntaşii, care au etalat un lux opulent invizibil pentru autorităţile fiscale româneşti, au încălcat şi legi locale care transformă zilnic viaţa timişorenilor "simpli" într-un calvar. Din cauză că municipalitatea nu a amenajat locuri de parcare suficiente în oraş, zeci de timişoreni sunt forţaţi să parcheze parţial pe trotuare sau spaţii verzi.


FOTO: ZECI DE MAŞINI SUNT BLOCATE ZILNIC ÎN ZONA CENTRALĂ

Cei mai mulţi se trezesc cu maşinile ridicate sau cu roţile blocate pentru că există hotărâri de consiliu local care interzic şi sancţionează parcarea pe spaţiul verde, sau pe trotuar. Timişorenii "simpli" plătesc amenda Poliţiei Comunitare şi o altă taxă specială, către Administrarea Domeniului Public, pentru deblocarea roţii sau eliberarea maşinii.


FOTO: OPERATORII DE BLOCĂRI SAU CEI DE RIDICĂRI NU I-AU DERANJAT PE NUNTAŞI

Nici legile locale nu li se aplică

Zeci de limuzine de lux ale nuntaşilor erau parcate pe spaţiul verde. Nimeni nu le-a aplicat hotărârea de consiliu local aplicată fără milă timişorenilor "simpli". Mai mult, cei responsabili să o aplice refuzau cu nonşalanţă să explice de ce nu iau măsuri. Liviu Barbu, şeful ADP, a trântit telefonul în nas reporterilor Adevărul de Seară. Barbu, care este plătit din bani publici, a refuzat pur şi simplu să explice timişorenilor de ce nu aplică legea. Persoanele de la numărul ServiciuluI Ridicări al ADP au spus că Poliţia Comunitară e responsabilă de constatarea contravenţiei. La o oră după ce reporterii Adevărul de Seară au discutat cu şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, ofiţerul de la dispecerat a spus că instituţia nu a fost sesizată.


FOTO: MAŞINILE BAŞTANILOR ERAU COCOŢATE PE SPAŢIUL VERDE

Poliţia Comunitară: ciumă pentru săraci, oarbă pentru baştani

O altă lege locală care nu s-a aplicat în acest caz, dar care se aplică fără milă altei categorii de ţigani, cei fără bani care trăiesc din fier vechi, este hotărârea de consiliu local care interzice circulaţia prin oraş cu atelaje. Săptămânal zeci de ţigani săraci sunt amendaţi şi li se confiscă atelajele pentru că circulă cu căruţele cu cai pe străzile de la marginea oraşului, în căutarea fierului vechi. În cazul nunţii opulente mirii au parcurs mai mulţi kilometri pe străzile centrale ale oraşului cu un atelaj de lux, o caleaşcă, fără să li se aplice legea aplicată amărâţilor.


FOTO: AUTORITĂŢILE CONFISCĂ ATELAJELE ŢIGANILOR SĂRACI

Poate că au autorizaţie de la primărie ca să facă asta. Cum au obţinut şi cui au plătit numai ei ştiu", spune un agent al Poliţiei Comunitare în înregistrarea pe care o puteţi asculta mai sus. Reprezentanţii primăriei spun că nu există nicio autorizaţie. Primarul oraşului a refuzat să răspundă la telefon pentru a explica lipsa de reacţie a oamenilor pe care îi coordonează.


FOTO: INTERDICŢIA PENTRU ATELAJE NU SE APLICĂ ŢIGANILOR CU BANI

Viceprimarul Adrian Orza este singurul care a răspuns la telefon şi a promis că trimite Poliţia Comunitară la faţa locului. La trei ore de la blocarea străzii, după ce nuntaşii au perturbat circulaţia şi pe, Calea Lugojului, artera de ieşire către Bucureşti şi s-au retras la un restaurant. Când Poliţia Comunitară nu mai avea ce să constate pe teren.

Poliţişti sunt revoltaţi

În Poliţia Timiş sunt şi ofiţeri revoltaţi de situaţie.. „Au fost colegii noştri acolo. Au dat amenzi până s-au mai liniştit cu muzica, dar colac peste pupăză au blocat ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Ei sfidează societatea asta. Oamenii ăştia îşi bat joc de poliţie, de societate de timişoreni, de toată lumea. În Germania nu cred că fac aşa ceva”, a spus un poliţist timişorean.


VEZI GALERIE FOTO cu ţiganii care sfidează legea de dragul petrecerii

Ascultaţi înregistrarea audio de mai sus (accesibilă sub poza articolului) pentru a afla tot ce spune poliţistul timişorean a cărui identitate o vom proteja pentru a nu avea probleme.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările