Părinţii unor elevi din Mureş au cerut, de teama coronavirusului, izolarea unui copil a cărui mamă s-a întors din China

Părinţii unor elevi din Mureş au cerut, de teama coronavirusului, izolarea unui copil a cărui mamă s-a întors din China

Părinţii unor elevi de clasa I de la o şcoală din Târgu Mureş au cerut izolarea la domiciliu, pentru două săptămâni, a unui copil a cărui mamă tocmai a revenit din China. Ei se tem că femeia ar putea fi infectată cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitarea părinţilor unor elevi de clasa I de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Târgu Mureş privind izolarea acasă a copilului a fost adresată conducerii şcolii, astfel că elevul va lipsi două săptămâni de la ore.

Şeful Inspectoratului ŞColar Judeţean Mureş, Claudiu Bândilă, a declarat, pentru Mediafax, că părinţii se tem pentru sănătatea copiilor lor, în condiţiile în care mama elevului respectiv a fost în zona contaminată şi că Ministerul Sănătăţii a fost informat despre această situaţie.

Potrivit acestuia, părinţii au cerut ca, la sfârşitul perioadei de izolare, atât mama cât şi copilul din clasa I să prezinte rezultatele analizelor medicale făcute după perioada de 14 zile.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a transmis ISJ Mureş, Şcolii „George Coşbuc” şi Prefecturii Mureş că toţi călătorii care se întorc din China trebuie să declare la intrarea în ţară acest lucru şi să completeze un chestionar, iar DSP va monitoriza situaţia timp de 14 zile cât este perioada de autoizolare la domiciliu.

„În cazul în care apare simptomatologia unei afecţiuni respiratorii se va apela numărul de urgenţă 112”, spun reprezentanţii DSP Mureş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: