Creştere a numărului de zboruri de la Târgu Mureş către Budapesta

Creştere a numărului de zboruri de la Târgu Mureş către Budapesta

Wizz Air

Numărul pasagerilor care au fost transportaţi în primele şase luni ale anului 2019 din şi spre România a crescut cu 15%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa şi cea mai mare companie aeriană din România, a anunţat astăzi extinderea reţelei din Tîrgu Mureş. 

Începând cu data de 27 octombrie, zborurile către Budapesta vor fi operate zilnic. Pasagerii îşi pot planifica deja călătoriile în acest oraş frumos, biletele fiind disponibile pe wizzair.com cu preţuri începând de la doar 39 RON / 9,99 EUR*.

În 2018, WIZZ a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale cu tarife reduse de călătorie spre şi dinspre România, ceea ce reprezintă o creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ din şi spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut. În întreaga ţară, operaţiunile Wizz Air din acest an vor sprijini peste 6.000 de locuri de muncă** în industriile conexe. WIZZ oferă acum 145 de rute către 20 de ţări de la 10 aeroporturi din România.

Primul zbor WIZZ a decolat de la Tîrgu Mureş spre Londra Luton în 2006 şi a fost primul zbor Wizz Air din România. În prezent, reţeaua WIZZ din Tîrgu Mureş constă în patru rute către trei ţări, iar numărul de pasageri transportaţi din 2006 până în prezent este de 2,2 milioane. Frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Tîrgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri.

Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat:: „Tîrgu Mureş are o semnificaţie specială pentru Wizz Air, deoarece este primul oraş din România de unde am operat. În ultimii 13 ani am transportat mai mult de două milioane de pasageri pe rutele noastre cu tarife scăzute, oferind în acelaşi timp nenumărate oportunităţi prin călătorii accesibile în Transilvania. Fiind cea mai mare companie aeriană din România, rămânem dedicaţi clienţilor noştri transilvăneni din Tîrgu Mureş, care în curând se vor putea bucura de serviciul nostru excelent la bordul curselor zilnice spre Budapesta sau al uneia dintre cele de pe celelalte trei rute. Echipajul nostru aşteaptă cu nerăbdare să primească fiecare pasager WIZZ cu un zâmbet la bordul aeronavelor noastre."

Péter Ferenc, Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş: „Ziua de astăzi reprezintă cel mai important pas, după redeschiderea Aeroportului Transilvania. Începând din octombrie vom avea curse zilnice către Budapesta şi acest lucru reprezintă un beneficiu din punct de vedere turistic şi nu numai. Asta pentru că încă de anul ăsta mureşenii vor avea acces, cu o singură escală, spre Budapesta, la zboruri către peste 143 de destinaţii din capitala Ungariei. Vom continua dezvoltarea aeroportului, deoarece creşterea numărului de destinaţii este o prioritate, dar şi asigurarea unor condiţii la standarde cât mai înalte este la fel de importantă şi de aceea vom continua sa alocam fonduri pentru investiţii.”


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: