VIDEO Cum e umilită o persoană cu handicap în România atunci când merge la vot

VIDEO Cum e umilită o persoană cu handicap în România atunci când merge la vot

Robert Gavrilescu, persoană aflată în scaunul cu rotile, a prezentat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care arată modul în care a fos tratat atunci când a venit să voteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Robert nu a putut să intre singur în secţia de votare din comuna Teleşti, din judeţul Gorj, acolo unde îşi are domiciliul, pentru că aceasta nu era dotată cu o rampă de acces pentru pesoanele cu dizabilităţi. Acesta a fost nevoit să fie umilit pentru a-şi exprima deptul la vot. În comuna Teleşti au avut loc alegeri parţiale în urmă cu aproximativ o lună pentru funcţia de primar, după ce fostul edil a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. 
„La o secţie de votare într-o ţară numită trist, România. Fiul meu este «rampa» mea... Trist şi umilitor pentru mine... Romania, trezeşte-te“,
a postat Robert Gavrilescu pe pagina sa de Facebook. 
 

Are o formaţie şi cântă la evenimente

 
Robert Gavrilescu este o persoană cuoscută în judeţul Gorj. Acesta este cântăreţ şi are propria sa formaţie cu care cântă la tot felul de evenimente. El este o victimă a sistemului medical din România Robert se deplasează doar cu ajutorul scaunului cu rotile. La vârsta de aproape doi ani i s-a făcut un vaccin împotriva poliomelitei şi a rămas paralizat pe viaţă. Suferă de sechele de poliomelită din cauza vaccinului. A fost crescut de bunicii, pentru că mama lui a murit atunci când el avea o vârstă fragedă, iar tatăl l-a abandonat. Îi datorează totul bunicii, pentru că s-a sacrificat ca el să poată urma o carieră muzicală. Robert a făcut şi el eforturi supraomeneşti ca să înveţe să câte. Pleca de acasă şi parcurgea cu căruciorul cu rotile 20 de kilometri până la Târgu Jiu, pentru a urma studii muzicale. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările