Va fi înfiinţat un partid al persoanelor cu dizabilităţi. „Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puţine“

Va fi înfiinţat un partid al persoanelor cu dizabilităţi. „Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puţine“

Persoanele cu dizabilităţi vor avea propriul partid  FOTO: Arhivă Adevărul

Un partid care să reprezintă interesele persoanelor cu dizabilităţi şi ale familiilor acestora va fi lansat în curând în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această nouă formaţiune politica va urma să participe la alegerile viitoare din anul 2024. 

Câteva persoane cu dizabilităţi din Bucureşti au avut iniţiativa de a înfiinţa noua organizaţie, care să facă o politică de protecţie a persoanelor vulnerabile, în special a celor cu handicap.

Claudiu Teregariu, din Timişora, a făcut parte până de curând din comitetul de iniţiativă care se ocupă de înfiinţarea formaţiunii politice: „Eu m-am retras deocamdată. Persoanele care se ocupă de înscrierea partidului la Tribunalul Bucureşti nu doresc în acest moment să discute de această iniţiativă, de teamă ca cineva să nu depună contestaţie, dar eu consider că nu sunt motive, atâta timp cât actele sunt făcute aşa cum trebuie.

Ideea este foarte bună şi clar că nu s-ar adresa doar persoanelor cu dizabilităţi, ci sectorului social. Fiind un partid, trebuie să deschis tuturor persoanelor“.

„Toţi cei care ne-am adunat suntem persoane cu dizabilităţi“

Claudiu Teregariu a precizat că se lucrează la întocmirea documentaţiei: „Se lucrează la întocmirea documentaţiei. Încă nu s-a depus actele. Se face pe Bucureşti, nicidecum în ţară, la acest moment. Toţi cei care ne-am adunat suntem persoane cu dizabilităţi. Din 25-30 de persoane care au cochetat cu ideea, au mai rămas 10 care au spus că vor să meargă mai departe“.

„Trebuie să se promoveze o viaţă decentă “

Claudiu Teregariu a mai spus că partidul va fi deschis pentru toate persoanele, dar că politica va fi îndreptată către protejarea categoriilor vulnerabile: „Nu va fi vorba doare de persoanele cu dizabilităţi, ci de familile acestora, deoarece ele se izbesc de multe probleme. Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puţine, ca venituri şi ca terapii. În privinţa terapiilor, acestea sunt gratis pe hârtie. Trebuie să se promoveze o viaţă decentă atât pentru familie, cât şi pentru persoane“.

Robert Gavrilescu, persoană aflată în scaunul cu rotile din judeţul Gorj, a spus că a fost contactat pentru a se ocupa de filiala judeţeană: „Eu am declinat oferta. Am avut multe dezamăgiri şi nu mai vreau, deocamdată, să mai fac politică. O să aştept să văd ce este cu acest partid şi voi lua o decizie“.

Vă recomandăm să citiţi şi 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările