Patru medalii pentru România la Olimpiada Central Europeană de Informatică. Cine sunt performerii

Patru medalii pentru România la Olimpiada Central Europeană de Informatică. Cine sunt performerii

Liceanuil târgujian Giovani Popescu a obţinut o nouă medalie la Informatică

Echipa României a obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la cea de-a XXX ediţie aniversară a Olimpiadei Central Europene de Informatică. Competiţia a avut loc în Ungaria.

Medaliile de argint au fost obţinute de Giovani Popescu, Tudor Muşar şi Emanuel Dicu, iar cea de bronz de către de Andreescu Mihnea.

La concurs au participat 55 de concurenţi din următoarele tări: Austria, Croaţia, Cehia, Elveţia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, România, Olanda, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Giovani Popescu elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. 

Profesorul liceanului, Eugen Nodea, care pregăteşte şi lotul olmpic al României la Informatică, spune că rezultatul este remarcabil: „Este o performanţă fabuloasă, impresionantă, unică, în condiţiile speciale ale anului 2020“.

A câştigat numeroase medalii

Giovani Popescu a obţinut mai multe premii importante la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. În toamna anului trecut, liceanul a fost distins cu medalia de argint la un concurs internaţional de Informatică la care au participat aproximativ 120 de concurenţi din mai multe ţări.

De asemenea, tot anul trecut, Giovani a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică şi calificarea în lotul naţional al României.  

Liceanul a participat la Balcaniada de Informatică, fiind cel mai tânăr participant.

De revelionul 2019, Giovani a aprins iluminatul festiv în municipiul Târgu Jiu, alături de cântăreaţa Inna, care a susţinut un concert.

Vă mai recomandăm să citiţi

Bere vândută în incinta unei şcoli din Târgu Jiu. Firma a fost amendată

Un primar din Gorj a scăpat de izolarea la domiciliu printr-o hotărâre judecătorească. „Am fost carantinat împotriva voinţei mele“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările