Cum ajută un student copiii bolnavi de cancer. „Când mi-a tăiat coada am simţit că taie din mine. M-am bucurat însă că era pentru o cauză nobilă“

Cum ajută un student copiii bolnavi de cancer. „Când mi-a tăiat coada am simţit că taie din mine. M-am bucurat însă că era pentru o cauză nobilă“

Radu şi-a donat părul, pentru a se confecţiona din el peruci pentru copiii bolnavi de cancer

Radu Stochiţoiu, un tânăr din Târgu Jiu, care aflat la masterat în Inteligenţă Artificială la Politehnica Bucureşti, şi-a donat părul pentru ca din el să fie făcute peruci pentru copiii bolnavi de cancer.

Radu şi-a lăsat părul lung în urmă cu aproximativ trei ani, dar a considerat că a venit timpul să se tundă. A aflat că există o iniţiativă a studenţilor de la Facultatea de Medicină Bucureşti care colectează păr şi primesc donaţii băneşti pentru realizarea de peruci copiilor bolnavi de cancer. Campania este denumită „Zâmbete Împletite - Donează Păr Copilaşilor“. Radu a mers, ieri, la frizerie şi s-a tuns.
 
„Mi-am lăsat părul lung în anul II de facultate, în urma unui pariu. După un timp, mi-a plăcut foarte mult şi nu am mai putut să renunţ la el. Am decis să mă tund, pentru că ştiam că există organizaţii care colectează păr pentru confecţionarea de peruci. Am găsit pe Internet o asociaţie de studenţi la Medicină, care acceptă donaţii în păr şi bani, pentru că realizarea fiecărei peruci costă între 600 şi 1.000 de lei. Consider că nu am făcut mare lucru. Doar nu mi-am aruncat părul, ci l-am dus într-un loc care poate fi folosit pentru o cauză nobilă. Când mi-a tăiat coada, am simţit că îmi taie un braţ, că îmi taie o parte din mine, că îmi taie toate amintirile din ultimii trei ani. În acelaşi timp, m-am bucurat pentru că ştiam ce se va întâmpla cu părul“, a spus Radu Stochiţoiu.

A donat şi o sumă de bani 

După ce a fost tuns, Radu a mers cu părul şi l-a donat colegilor de la Facultatea de Medicină. În plus, acesta a oferit şi o sumă de bani pentru a fi folosită la confecţionarea perucilor. „Am donat o anumită sumă de bani pentru că ştiu că le este greu să găsească fondurile necesare pentru confecţionarea perucilor“, ne-a explicat Radu.

Curtat de giganţi din domeniul IT

Radu Stochiţoiu a terminat facultatea cu media 9,50 şi a avut bursă. Cele mai mari companii din domeniul IT se bat pentru serviciile acestuia. „Am aplicat singur şi am fost chemat la interviuri. Am susţinut interviurile şi am trecut la Microsoft, Bloomberg, Google, iar pentru prima dată în viaţă a trebuit să fac o alegere pe care nu mi-am imaginat vreodată că o s-o pot face. Cum pot eu să refuz Microsoft şi să mă duc la Bloomberg sau la Google. A fost un sentiment incredibil“, a spus Radu. A urmat internship-uri la Bloomberg şi Google. A lucrat în Londra şi la Zurich, iar în acestă vară va merge din nou să lucreze în oraşul elveţian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: