VIDEO Vântul puternic dar şi neglijenţa unor electricieni au omorât o vacă. Localnicii sunt revoltaţi: „Putea să moară un om”

VIDEO Vântul puternic dar şi neglijenţa unor electricieni au omorât o vacă. Localnicii sunt revoltaţi: „Putea să moară un om”

Trei vaci au fost electrocutate, luni, în comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, în urma unui scurtcircuit. Localnicii spun că angajaţii de la Electrica au efectuat lucrări în zonă şi ar fi lăsat un cablu neasigurat. Vântul puternic a  împins acel cablu către un alt stâlp de înaltă tensiune, producându-se, astfel, un arc electric exact în momentul în care pe acolo trecea un cioban cu vacile.

 
„În această după-amiază, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o bovină este decedată pe marginea drumului, pe raza localităţii Vulcana Pandele, sat Toculeşti. Din primele cercetări,  se pare că în acea zona ar fi fost efectuate lucrări la reţeaua electrică de către angajaţii unei societăţi comerciale. De asemenea, există suspiciunea că bovina ar fi murit după ce ar fi atins un arc de electricitate”, arată IPJ Dâmboviţa.
 
Trei vaci au fost electrocutate însă doar una a murit. Celelalte două s-au ridicat şi au fost duse se cioban la proprietari.
 


 
„A făcut scurtcircuit aici şi treci vaci au fost trântite la pământ. Două s-au ridicat şi una a rămas moartă. Putea să fie om. De vină este Electrica, că nu a izolat stâlpul bine.  Şi ieri şi alatăieri a lucrat aici. Azi a fost curentul oprit. Lucrau la înlocuirea stâlpilor. Mureau copii nevinovaţi.  A fost un caz fericit că s-a întâmplat să fie animal”, ne-au povestit martorii incidentului.
 
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.
 
Judeţul Dâmboviţa a fost sub avertizare de vânt puternic şi ploi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: