Anunţul Prefecturii Dâmboviţa: români veniţi din străinătate, unii fără acte, se plimbă prin judeţ fără probleme

Anunţul Prefecturii Dâmboviţa: români veniţi din străinătate, unii fără acte, se plimbă prin judeţ fără probleme

Prefectura Dâmboviţa anunţă că, zilnic, persoane care ar trebui să se afle în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului, se prezintă la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduce şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmboviţa.

Instituţia s-a limitat doar la a-i ruga pe cei ce se află în această situaţie să nu mai vină la ghişeele instituţiei, spunând, totodată, că au posibilitatea de a-i identifica pe cei care procedează în acest fel.
 
„Având în vedere că, zilnic, se prezintă persoane izolate la domiciliu sau persoane sosite din zonele de risc (care pot fi consultate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Lista zonelor afectate) printre cele programate la preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculare/transcriere, radiere, autorizaţie de circulaţie provizorie, vă rugăm să nu vă mai prezentaţi decât la ridicarea măsurii de autoizolare şi atunci când nu prezentaţi simptome specifice COVID-19. Menţionăm că lista persoanelor programate a se prezenta la sediul serviciului nostru este verificată şi identificăm foarte uşor persoanele izolate la domiciliu, sens în care vă rugăm să nu încălcaţi interdicţia izolării şi vă atragem atenţia asupra necesităţii de a respecta cu stricteţe măsurile instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”, arată Prefectura Dâmboviţa.
 
Conform datelor oficiale, la momentul actual (18 martie 2020), în judeţul Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului, 177 de persoane.
 
În ultimele 10 zile, potrivit Prefecturii Dâmboviţa, sunt 90 de persoane care au sosit în judeţ din zone galbene sau zone roşii, dar nu apar în evidenţa DSP. De asemenea, există şi persoane, 40 la număr, pentru care autorităţile nu au date de identificare.
 
În judeţul Dâmboviţa au fost instituite 54 de locuri pentru persoanele aflate în carantină. Dintre acestea sunt ocupate 38, dar autorităţile au mai fost identificate şi alte spaţii sunt in curs de verificare.
 
Prefectura Dâmboviţa a precizat că au fost aplicate 7 sancţiuni de către DSP persoanelor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu şi doar o singură persoană a fost prinsă că nu a respectat această măsură a izolării la domiciliu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările