Campanie de control a inspectorilor ITM, la firmele de construcţii

Campanie de control a inspectorilor ITM, la firmele de construcţii

ITM anunţă că a lansat o amplă campanie de verificare a condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă, dar şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul construcţiilor.

 
„S-u urmărit, cu precădere, respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă specifice acestei perioade, precum şi respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă (verificarea întocmirii contractelor individuale de muncă si înregistrarea acestora în registrul general de evidenţă a salariaţilor (Revisal), verificarea timpului de lucru şi de odihnă, respectarea repausului periodic, garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară)”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa.
 
Totodată, s-a avut în vedere faptul că în activitatea de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, care a continuat parţial şi în perioada stării de urgenţă, în următoarea perioadă urmează să se întoarcă la lucru marea majoritate a lucrătorilor, ceea ce a determinat extinderea verificărilor şi în acest domeniu.
 
„În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 59 de angajatori, 6 dintre aceştia fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 260000 de lei pentru identificarea a 13 persoane muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă. S-au dispus 75 de măsuri de intrare în legalitate ce priveau respectarea programului de lucru şi a repausului săptămânal. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 33 de angajatori, constatându-se 60 de deficienţe legate de : nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie, lipsa examenului medical periodic, lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 56 de avertismente şi 4 amenzi în valoare de 17.000 de lei. Pentru neconformităţile constatate, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, s-au dispus măsuri de intrare în legalitate”, se mai arată în comunicat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: