Cum va fi sărbătorită slujba parastasului pentru eroii neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Pentru că în această perioadă sunt interzise manifestările publice şi nu pot fi organizate ceremoniale militare, din cauza pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă că slujba parastasului pentru eroii neamului va fi săvârşită de către toţi preoţii de la parohii, după Sfânta Liturghie.

„Astfel, joi, 28 mai 2020, după săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, vor fi pomeniţi eroii neamului, într-o ceremonie ce va avea loc în faţa Catedralei din Târgovişte. De asemenea, în toate parohiile din Arhiepiscopia Târgoviştei, după încheierea sfintelor slujbe, vor avea loc astfel de pomeniri, în curţile bisericilor, cu respectarea măsurilor sanitare ce se impun. Biserica noastră face pomenirea tuturor eroilor neamului nostru, care şi-au sacrificat viaţa pentru apãrarea credinţei şi a patriei noastre, căci ei şi-au înfăţişat existenţa ca o jertfă vie, bineplăcută Domnului, cu încredere în vocaţia lor de apărători ai valorilor veşnice ale adevărului, binelui şi dreptăţii. Eroii neamului, împreună cu sfinţii noştri, sunt exemple demne de urmat, pentru noi cei de astăzi, şi repere luminoase, într-un timp dominat de majore provocări misionare, social-politice şi economice, care au puterea de a ne oferi tăria de a înainta cu tărie şi speranţă pe drumul istoriei”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

În România, din 1920 încoace, de Înălţare sunt cinstiţi şi pomeniţi toţi eroii neamului, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei.

În fiecare an, Armata Romană organiza ceremonii cu depuneri de coroane, în toate garnizoanele şi în locurile unde există cimitire sau monumente ale eroilor, în ţară, dar şi în străinătate.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite