Automecanica Moreni îşi redeschide porţile după alerta, neconfirmată, de COVID-19

Automecanica Moreni îşi redeschide porţile după alerta, neconfirmată, de COVID-19

Automenica Moreni a fost închisă, săptămâna trecută, după o alertă de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Un subofiţer de la o Unitate Militară din Cluj a minţit că a intrat în contactc cu o persoană întoarsă recent din străinătate, fiind vorba de chiar soacra sa.

Potrivit liderului de sindicat, Constantin Bucuroiu, testul pentru militarul care a pus pe jar atât Automecanica Moreni, cât şi UM Mija, din I.L. Caragiale, a ieşit negativ. 
 
În primă fază vor fi rechemaţi la muncă numai cei care lucrează pe liniile de montaj, pentru onorarea contractelor cu Armata Română. 
 
 
În urma protocolului de securitate, subofiţerul a fost întrebat dacă a intrat în contact direct cu o persoană întoarsă recent din străinătate, iar răspunsul lui a fost nu. Ulterior, chiar el a recunoscut că soacra sa, întoarsă din Austria de la schi, a fost testată pozitiv cu COVID-19.
 
Toţi salariaţii au fost trimişi acasă în izolare, pentru o săptămână. 
 
UM MIJA produce pentru industria militară grenade de mână ofensive, defensive şi multifuncţionale, lovituri antitanc PG-7 şi PG-9, produse pentru forţele de ordine publică (grenade cu diverse efecte: acustice, lacrimogene, flash-bang, cu fum colorat, cartuşe cu bile şi fumigene, lacrimogene), bare de torsiune, preum şi cutii de viteze şi distribuţie pentru maşini de luptă.
 
Automecanica Moreni a produs încă de la înfiinţare, în urmă cu 50 de ani, diferite transportoare amfibii blindate pe roţi, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă.
 
Armata română a fost echipată cu diferite tipuri de transportoare blindate, precum TABC 79 (tip 4x4), TAB-71 şi B-33 Zimbru (tip 8x8) şi autovehicule blindate de intervenţie. Transportorul blindat B-33 Zimbru participă la misiunile de pace din Afganistan şi Irak. Pentru trupele de jandarmi sau poliţie, societatea a produs vehicule de teren, AM 100 - un vehicul blindat uşor pentru 6 persoane tip 4x4 şi AM 7.0 – un vehicul blindat de intervenţie tip 4x4 şi capacitate 14 persoane.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: