VIDEO Cât durează să străbaţi România pe diagonală cu maşina, respectând toate regulile de circulaţie. Experimentul care a relevat o medie orară catastrofală

VIDEO Cât durează să străbaţi România pe diagonală cu maşina, respectând toate regulile de circulaţie. Experimentul care a relevat o medie orară catastrofală

Imagine din experimentul Târgu Jiu-Botoşani FOTO România vrea autostrăzi

Suceveanul Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei „România vrea autostrăzi!”, a făcut un experiment, cu ajutorul unuia dintre angajaţii săi, pentru a afla cât durează să parcurgi cu maşina drumul dintre Târgu Jiu şi Botoşani, pe o distanţă de 643 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi continuă Campania „România vrea autostrăzi!”. El a demonstrat, cu ajutorul unei angajat de-al său, că traseul de la Târgu Jiu la Botoşani, pe o distanţă de 643 de kilometri, este parcurs în 15 ore şi 46 de minute, în situaţia în care şoferul respectă regulile de circulaţie, indicatoare rutiere şi restricţii de viteză.

Din experimentul care a presupus parcurgerea unui traseu care porneşte din sud-vestul României şi se termină în nord-estul ţării a rezultat o medie orară de 40,8 kilometri pe oră pentru distanţa menţionată.

“Pentru că ni se comunică aproape constant că nu avem nevoie de autostrăzi şi că nevoile şoferilor români sunt acoperite corespunzător în materie de infrasturctură rutieră, am decis să facem o demonstraţie pe traseul Târgu Jiu - Botoşani, documentând practic, traseul unuia dintre managerii Spartan din oraşul de rezidenţă către oraşul în care trebuia să participe la şedinţă. Un drum de 643 km, parcurs în 15 ore şi 46 minute, respectând toate regulile de circulaţie şi toate indicatoarele rutiere.


Ca el, mai sunt alţi 40 de manageri în toată ţara, toţi trebuind să ajungă în acelaşi oraş pentru şedinţa programată la nivel de top management. Voi cât faceţi din Oradea până în Constanţa, sau până în Tulcea? Dar din oraşul de rezidenţă până acasă, la parinţi sau la bunici?”, întreabă Ştefan Mandachi, într-un comunicat de presă.

Antreprenorul din Suceava a construit un metru de autostradă, în mod simbolic, pentru a atrage atenţia că România nu are infrastructură rutieră modernă şi din acest motiv, pe de o parte, se produc foarte multe accidente de circulaţie şi, pe de altă parte, şoferii pierd foarte mult timp în trafic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: