Repartizarea computerizată la liceu: unde s-au înscris elevii cu media 10.00 şi de ce a rămas fără loc o absolventă cu media 7,78

Repartizarea
computerizată la liceu: unde s-au înscris elevii cu media 10.00 şi de ce a rămas fără loc o absolventă cu media 7,78

FOTO: Adevărul

Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, pe internet, rezultatul admiterii computerizate în licee. În judeţul Suceava, cea mai mare concurenţă a fost la Colegiile Naţionale „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”, acolo unde la nouă specializări s-a intrat doar cu medii peste nouă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri dimineaţă, Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat rezultatele repartizării computerizate a admiterii la liceu. În judeţul Suceava, au completat formulare de înscriere un număr de 4.855 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, dintre care au fost repartizaţi 4.641 de elevi. Cea mai mare concurenţă a fost înregistrată la specializarea matematică-informatică bilingv limba engleză de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,61.

De altfel, cea mai mică medie de admitere a fost peste 9.00 la trei specializări de la „Ştefan cel Mare” şi la şase specializări de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Top zece al specializărilor cu cea mai mare concurenţă este completat de profilul Matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, unde cea mai mică medie de admitere a fost 8,99. Şapte dintre absolvenţii din judeţul Suceava au avut media de admitere 10.00 pe linie.

Doi dintre ei s-au înscris la „Ştefan cel Mare”, doi la „Petru Rareş”, unul la „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, unul la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi unul la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. 241 de candidaţi care au avut medii prea mici pentru specializările dorite şi au completat prea puţine opţiuni nu au fost repartizaţi în prima sesiune. Cea mai mare medie a unui absolvent care nu a fost repartizat la liceu, 7,78, îi aparţine unei fete care a terminat Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni. 

La prima etapă de repartizare au rămas libere 146 de locuri, dintre care un loc la specializarea Ştiinţe Sociale blingv limba franceză de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: