Două firme din Câmpina susţin protestul omului de afaceri din Suceava care a construit un metru de autostradă

Două firme din Câmpina susţin protestul omului de afaceri din Suceava care a construit un metru de autostradă

FOTO: Oana Şlemco

Societăţile Neptun SA şi Soceram SA din Câmpina (judeţul Prahova) au anunţat că îşi vor întrerupe şi ele activitatea timp de 14 minute pe data de 15 martie, la ora 15.00, în semn de solidaritate cu gestul omului de afaceri sucevean care a construit un metru de autostradă, pentru a protesta faţă de dezinteresul autorităţior.

„Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ştefan Mandachi, şi noi suntem nemulţumiţi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de construcţia de autostrăzi în România. Noi vrem autostrada Ploieşti-Braşov, despre care se vorbeşte de atâta vreme, dar nu se face nimic“, se menţionează în comunicatul de presă trimis de Neptun SA şi Soceram SA, potrivit Câmpina Tv.

“Şoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieţi, dar şi pentru că o infrastructură bună ajută la o dezvoltare economică reală a acestei ţări. Ne solidarizăm cu protestul iniţiat la Suceava şi tragem un semnal de alarmă“, se mai precizează în comunicatul societăţilor câmpinene Neptun SA şi Soceram SA, conform Câmpina Tv.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. „Monumentul autostrăzii“ va fi inaugurat pe 15 martie, ca formă de protest faţă de faptul că acestei regiuni a ţării îi lipseşte cu desăvârşire marea infrastructură rutieră. Mandachi a anunţat că la ora inaugurării va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor şi hotelurilor pe care le administrează.

Ştefan Mandachi are 33 de ani, este necăsătorit, este avocat şi antreprenor şi se recomandă drept „ţăran de la Sfântu Ilie“, satul din comuna Şcheia a judeţului Suceava în care a copilărit şi în care locuieşte şi acum. La finalul anului 2018, companiile sale aveau peste 850 angajaţi şi o cifră de afaceri de 27,6 milioane euro. Ştefan Mandachi este fondatorul mai multor francize. Începând cu anul 2012, şi-a deschis prima afacere în Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: