Şeful de cabinet al IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a murit de COVID-19

Şeful de cabinet al IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei
şi Rădăuţilor, a murit de COVID-19

FOTO: svnews.ro

Părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor, a încetat din viaţă vineri, 17 septembrie 2021, la vârsta de 47 de ani, în urma complicaţiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19.

Părintele David Oprea a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul săptămânii trecute, fiind internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. 

Când au apărut complicaţiile bolii, medicii l-au transferat în secţia de Terapie Intensivă. Familia părintelui a insistat ca pacientul să fie transferat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, unde a fost intubat.

Părintele a încetat din viaţă pe 17 septembrie, la doar 47 de ani, din cauza complicaţiilor suferite în urma infectării cu noul coronavirus. David Oprea nu era vaccinat.

Părintele protosinghel David Oprea era coordonator al cabinetului Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor.

Instituţia bisericească nu a dat dovadă de transparenţă după diagnosticarea acestuia, cu atât mai mult cu cât surse neoficiale au informat presa locală că şi ÎPS Calinic ar fi fost infectat la rândul său, dar ar fi făcut o formă uşoară a bolii şi n-ar fi fost internat.

Reporterul „Adevărul” a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu preotul Alexandru Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru a obţine informaţii despre un posibil focar de COVID în Mănăstirea „Sf. Ioan”.  Preotul nu a răspuns nici la telefon şi nici la mesajele de pe Whatsapp.

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările