Încă un centru de carantină, deschis în judeţul Ialomiţa. 488 locuri de cazare într-un hotel din Amara

Încă un centru de carantină, deschis în judeţul Ialomiţa. 488 locuri de cazare într-un hotel din Amara

Un hotel din staţiunea Amara, transformat în centru de carantină FOTO Adevărul

După primele trei decese provocate de coronavirus, în Ialomiţa se pregăteşte amenajarea celui de-al doilea centru de carantină. Este vorba despre un hotel din staţiunea Amara, despre care preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, a spus că va fi transformat în spaţiu de izolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este un hotel cu 488 de locuri din staţiunea Amara, unde vor fi cazaţi pentru două săptămâni toţi cei care se întorc acasă din străinătate, dar unde vor fi internaţi şi cei care nu respectă condiţiile de autoizolare la domiciliu. Un centru de carantină este funcţional tot la Amara, în incinta taberei şcolare. În prezent, în judeţul Ialomiţa 77 de persoane sunt în carantină şi alte 2.500  se află în izolare la domiciliu. Pentru nerespectarea normelor prevăzute de Ordonanţele Militare, Inspectoratul de Jandarmi Ialomiţa a aplicat 420 de amenzi în cuantum de peste 750.000 lei.
În ceea ce priveşte numărul ialomiţenilor infectaţi cu COVID 19, confirmaţi oficial, acesta este de 5: o tânără de 18 ani, din Raşi, o femeie de 66 de ani din Ţăndărei, un bărbat, de 59 de ani, din Urziceni şi două femei, de 54 şi 28 de ani, din centrul de carantină. Autorităţile locale vorbesc de sute de suspiciuni, în special la nivelul comunităţilor de romi din Ţăndărei, Căzăneşti şi Urziceni-Bărbuleşti.
 
Primele 3 decese
 
Primele decese cauzate de infecţia cu noul coronavirus au fost înregistrate în judeţul Ialomiţa. Este vorba despre 4 bărbaţi şi conform anchetei epidemiologice niciunul dintre ei nu a călătorit în străinătate şi nu a intrat în contact cu un cunoscut cu caz confirmat.
Primele două decese provocate de pandemia COVID-19 în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate pe data de 25 martie 2020. Ambii pacienţi, un bărbat de 60 de ani şi un altul de 77 de ani, au murit la domiciliu. Trupurile lor au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală, acolo unde le-au fost recoltate probe. Rezutatele analizelor au sosit sâmbătă, 28 martie 2020, şi au confirmat faptul că aceştia au fost infectaţi cu noul coronavirus. Ultimul deces este al unui bărbat de 39 de ani. Acesta şi-a pierdut viaţa pe data de 26 martie 2020, în izolatorul Camerei de Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei. Tot sâmbătă, 28 martie 2020, a fost confirmată infecţia cu noul coronavirus şi în cazul acestui pacient. Luni seară a mai fost confirmat un deces. Este vorba despre un pacient în vârstă de 52 de ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: