Sportiv de 24 de ani, ucis într-un bar din Slatina în urma unei încăierări

Sportiv
de 24 de ani, ucis într-un bar din Slatina în urma unei încăierări

Tânărul, fost sportiv de performanţă, a fost omorât în urma unui conflict spontan FOTO Facebook

Un conflict izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un pub din municipiul Slatina s-a soldat cu moartea unui tânăr – sportiv de performanţă, ucigaşul fiind şi el rănit în urma încăierării. Din primele cercetări, se pare că scandalul ar fi fost cauzat de agresor, care nu se află la primul conflict cu legea. De menţionat că victima era nepotul unui cunoscut antrenor de box din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a petrecut în incinta barului “Vintage Pub” din municipiu, în jurul orelor 03.00. Scandalul ar fi fost declanşat de către un grup de romi ai cărui membri au intrat în bar cu gând de scandal încă de la început. Începând de la banalele ridicări de voce şi până la ameninţări la adresa celor aflaţi deja în local nu a fost decât un pas. La acel moment, în bar se afla, împreună cu soţia şi câţiva prieteni, şi Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, de 24 de ani, boxer de performanţă şi fost membru al lotului naţional de juniori la box, care, se pare, îşi serba ziua de naştere. El a fost, de altfel, printre primele persoane din bar “luate în vizor” de către noii clienţi. 

Căsătorit recent şi proaspăt tătic al unui băieţel de doar câteva săptămâni, el a încercat să îi convingă pe scandalagii că vrea să fie lăsat în pace şi că atitudinea lor gălăgioasă îi deranjează pe clienţii din bar. Membrii grupului de romi au continuat să se simtă însă “ca acasă”, ba chiar au început să forţeze lucrurile pentru că cineva îndrăznise să le atragă atenţia asupra comportamentului lor.

Ce a urmat însă a depăşit orice imaginaţie. Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, nepot al lui Constantin Gălbenuşe (cel mai titrat antrenor secţie de box din judeţul Olt ce activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina), a mai încercat de câteva ori să tempereze atmosfera şi să îi convingă pe clienţii recalcitranţi să-l lase în pace şi să părăsească în linişte barul, căutând să evite escaladarea situaţiei, mai ales că se afla acolo împreună cu soţia şi nu voia să-i pună viaţa în pericol. Drept urmare însă, acesta s-a ales cu mai multe lovituri de cuţit.

Tânărul sportiv, cunoscut ca având un comportament calm, aproape că nu a mai apucat să se apere de loviturile unuia dintre membrii grupului ce părea a fi liderul şi care l-a înjunghiat cu un cuţit în inimă, în abdomen şi în spate. Cadrele medicale sosite ulterior au încercat să îl resusciteze pe tânăr peste o jumătate de oră, dar totul a fost în zadar.

“Este vorba despre un conflict spontan produs în cadrul unui local din Slatina în noaptea de vineri spre sâmbătă, unde un tânăr de 25 de ani, din localitate, a înjunghiat mortal un alt tânăr de 24 de ani, tot din localitate, acesta din urmă decedând până la sosirea cadrelor medicale. Agresorul a fost internat la Spitalul nr. 1 din Craiova şi va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Agresorul, Florin Gulie, este cu un an mai mare decât cel care i-a căzut victimă. Nepotul antrenorului de box a fost înjunghiat de mai multe ori cu cuţitul de către agresor, cuţit pe care acesta îl avea asupra sa. Membrii grupului au fugit ulterior, excepţie făcând agresorul, care a fost rănit şi el în încăierare, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul nr. 1 din Craiova. El a rămas internat aici la secţia Terapie Intensivă sub pază, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere. Diagnosticul pus de medici: traumatism cranio-cerebral acut mediu, fractură de înfundare la nivel parietal stânga şi traumatism acut facil. Poliţiştii şi procurorii cercetează acum circumstanţele în care s-a produs tragedia şi, în funcţie de modul cum va evolua ancheta, vor lua măsurile ce se impun.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Un puşti de 13 ani s-a înecat la Plaja Olt din Slatina

Moartea puştiului de 13 ani a închis piscina Plajei Olt din Slatina

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: