Scandal într-o comunitate de romi, încheiată cu Poliţia. Au de plătit amenzi mari pentru că nu au putut justifica părăsirea domiciliului

Scandal într-o comunitate de romi, încheiată cu Poliţia. Au de plătit amenzi mari pentru că nu au putut justifica părăsirea domiciliului

Scandalul a fost oprit de poliţişti FOTO: Arhiva

Şase persoane dinr-o comunitate de romi din judeţul Olt au fost implicate, marţi, într-un conflict încheiat prin intervenţia poliţiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe persoane, bărbaţi, femei şi copii, s-au luat la ceartă într-un cartier de romi din Piatra-Olt, când conflictul a degenerat un martor apelând 112. Poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au amendat pe scandalagii atât pentru cele întâmplate, cât şi pentru că au încălcat ordonanţele militare, părăsind domiciliul fără un motiv întemeiat. Dacă pentru provocare s-au aplicat amenzi de 500 lei, pentru încălcarea ordonanţelor au primit 14.800 lei amendă în total.

„La data de 5 mai a.c., în jurul orei 13:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă, din orasul Piatra-Olt, are loc un conflict în care sunt implicate mai multe persoane.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Piatra-Olt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi al jandarmilor olteni au intervenit cu promptitudine pentru aplanarea conflictului.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că scandalul ar fi izbucnit spontan între mai multe persoane care locuiesc în aceeaşi zonă.

Au fost identificate 6 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 53 de ani, care au fost sancţionate contravenţional de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanţele militare, precum şi pentru provocare şi participare la scandal, încălcând  prevederilor Legii 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 15.300 de lei“, a transmis IPJ Olt.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările