Focarul de coronavirus de la Caracal ar putea avea legătură cu o fabrică din Gorj. Şi poliţia a început o anchetă

Focarul de coronavirus de la Caracal ar putea avea legătură cu o fabrică din Gorj. Şi poliţia a început o anchetă

Cele opt persoane angajate la firma de confecţii din Caracal şi internate în spital după ce testul pentru noul coronavirus s-a dovedit pozitiv ar fi putut contracta virusul de la o angajată a unei firme din Gorj, care a venit în delegaţie la firma din Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această ipoteză a fost dată publicităţii de reprezentanţii Prefecturii Olt, care spun că în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că o persoană angajată la o firmă dintr-un alt judeţ s-a aflat, în prima jumătate a lunii aprilie, la firma din Caracal. 

„Cu privire la apariţia în mass-media locală a unor informaţii referitoare la posibila sursă de infectare cu virusul Covid-19, în cazul fabricii de confecţii textile din Municipiul Caracal, precizăm că Direcţia de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecţii textile, s-a deplasat, în delegaţie, o angajată de la o firmă dintr-un alt judeţ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariţia unor cazuri pozitive. Menţionăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcţia de Sănătate Publică Olt este în curs de desfăşurare“, se menţionează în comunicat. Firma este din judeţul Gorj, localitatea Motru, şi în prezent este închisă de autorităţile din Gorj. Închiderea pe o perioadă de 14 zile a fost dispusă de autorităţile din Gorj în 21 aprilie, după ce, în 16 aprilie, apăruse primul caz. La trei zile, în 24 aprilie, era dispusă şi închiderea firmei din Caracal, tot pentru 14 zile.

În ceea ce priveşte ancheta din Olt, prefectul judeţului, Florin Homorean, a decis să implice şi poliţia pentru a efectua propria anchetă.

La firma Vas Co Tricot din Caracal sunt angajate 88 persoane, opt dintre acestea fiind deja confirmate cu noul coronavirus (din nouă testate). „Precizăm că ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Olt a fost extinsă, astfel că, au fost identificaţi  un număr de 261 contacţi de familie ai celor 88 de anagajaţi, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu. În continuarea anchetei epidemiologice sunt în curs de identificare alţi contacţi direcţi ai angajaţilor“, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Olt.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările