Doi bărbaţi cu COVID-19 au decedat la Spitalul Caracal. Record de pacienţi internaţi în judeţ, SJU Slatina creşte capacitatea de tratare a pozitivilor

Doi bărbaţi cu COVID-19 au decedat la Spitalul Caracal. Record de pacienţi internaţi în judeţ, SJU Slatina creşte capacitatea de tratare a pozitivilor

Patru etaje din corpul de clădire în care SJU Slatina tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID_19 sunt deja ocupate

Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare în judeţ, unde numărul pacienţilor internaţi se apropie de 100. Doi bărbaţi au decedat la spitalul suport-COVID-19, spitalul din Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie alarmantă în Olt, unde în ultimele 24 ore au apărut alte 13 cazuri pozitive la noul coronavirus, dar şi două decese. Doi bărbaţi, unul din Corabia, un altul cu domiciliul în Argeş, au decedat la Spitalul Municipal Caracal. Ambii aveau vârsta de 70 ani şi co-morbidităţi. Pacientul din Corabia avea în istoricul medical un accident vascular cerebral, adenom de prostată, hipertensiune arterială, diabet zaharat, hemiplegie stângă. Bărbatul a fost internat în 20 iunie la SJU Slatina şi confirmat cu noul coronavirus o zi mai târziu, ulterior fiind transferat la spitalul din Caracal. Şi pacientul din Argeş, al cărui deces este raportat la Argeş, a fost iniţial internat tot la SJU Slatina, în 20 iunie, ulterior fiind transferat la Caracal.

Numărul pacienţilor trataţi în spitalele din Slatina şi Caracal se apropie de 100. La Spitalul Municipal Caracal, care este desemnat spital-suport COVID-19, au fost transferaţi marţi-seară, cu elicopterul, şi trei pacienţi din judeţul vecin, Argeş, unde capacitatea unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu COVID-19 a fost depăşită.

La spitalul din Caracal sunt trataţi la această dată 33 pacienţi, dintre aceştia cinci fiind în Terapie Intensivă, 13 la Cardiologie, iar 11 la secţia Medicală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe de altă parte, a mărit capacitatea secţiei Boli Infecţioase rezervată pacienţilor cu COVID-19, astfel că acum pot fi trataţi 80 de pacienţi. 62 se află deja internaţi în secţia Boli Infecţioase, sectorul COVID, în corpul de clădire cunoscut drept Medicală, rezervat doar pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus, fiind deja ocupate etajele 2,3,4 şi 5.  


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: