Comuna Jina, cea mai mică rată de vaccinare din judeţul Sibiu. Primar: Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei tot nu cred

Comuna Jina, cea mai mică rată de vaccinare din judeţul Sibiu. Primar: Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei tot nu cred

În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu. Foto: Arhivă

Primarul comunei Jina din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Vasile Beschiu, a declarat că deşi el s-a vaccinat împotriva COVID-19, nu reuşeşte să-i convingă pe cetăţenii din localitate să se imunizeze. Jina are cel mai mic procent de vaccinare din judeţ, de 2,67%, potrivit cifrelor oficiale comunicate luni. Primarul spune că nici cei care şi-au îngropat deja rudele din cauza acestei boli nu cred că există cu adevărat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (...) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul", a declarat primarul Gheorghe Vasile Beschiu, pentru Agerpres
 
Potrivit edilului, în Jina nu se vaccinează nici cei cu studii superioare şi a dat ca exemplu cazul fostei directoare de la şcoală, care a decedat, după ce nu s-a imunizat şi s-a îmbolnăvit de COVID-19. 
 
„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a arătat primarul Gheorghe Vasile Beschiu. 
 
Şi directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, confirmă faptul că de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea. 
 
În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările