Cîţu, după ce Dacian Cioloş a fost propus premier: Să negocieze cu partidele care au susţinut moţiunea de cenzură, PSD şi AUR, pentru a forma majoritatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu, preşedintele PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că liberalii nu vor vota Guvernul Cioloş, propunere de premier fiind direcţionat pentru negocieri către PSD şi AUR, adică formaţiunile care au pus umărul la demiterea Cabinetului Cîţu.

„Am luat act de desemnarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloş, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susţinut moţiunea de cenzură (PSD şi AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, a scris pe pagina sa de Facebook Florin Cîţu. 

Liderul liberalilor a subliniat că partidul pe care îl conduce va discuta cu Dacian Cioloş doar după ce Dacian Cioloş discută cu PSD şi AUR. „PNL va discuta cu domnul Cioloş, după ce acesta va găsi soluţia unei majorităţi împreună cu aliaţii săi de la moţiunea de cenzură, PSD şi AUR. Mâine PNL va discuta situaţia politică la zi într-o şedinţă BPN”, a completat Florin Cîţu. 

USR are în momentul de faţă sprijinul doar a 80 de parlamentari, adică aleşii din formaţiunea condusă de Dacian Cioloş. Pentru a fi învestit un nou Guvern sunt necesare 234 de voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite