Femeie infectată cu noul coronavirus la spitalul din Lugoj. E mama unei doctoriţe şi a intrat în contact cu zeci de persoane

Femeie infectată cu noul coronavirus la spitalul din Lugoj. E mama unei doctoriţe şi a intrat în contact cu zeci de persoane

DSP a demarat o anchetă epidemiologică la spitalul din Lugoj

Mama unei doctoriţe este primul pacient confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus la spitalul din Lugoj, judeţul Caraş-Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta s-a întors recent din Germania cu un microbuz. Femeia a stat în perioada de izolare acasă, după care s-a prezentat la spital într-o stare precară vineri, 20 martie, fiind imediat internată la ATI. După ce primul test a ieşit negativ, un al doilea test a confirmat prezenţa noului coronavirus.

După primul test negativ, femeia a intrat în contact cu mai mulţi medici şi asistente ale spitalului din Lugoj, inclusiv cu fiica ei, de profesie medic.

"Vineri a început să se simtă rău, cu o radiografie suspectă, de pneumonie iterstiţială, a început să acuze probleme de respiraţie. Mai târziu a ajuns pe reanimare. I s-a făcut testul încă de când era la Infecţioase şi a ieşit negativ. După care noi toţi am fost liniştiţi, toată secţia a avut contact cu ea. Plus că fiica ei a rămas cu ea, neprotejată şi ea avut contact şi cu restul angajaţilor. Marţi, 24 martie, a mai făcut o radiografie, pentru că se simţea foarte rău. I-a fost recoltat din nou testul şi seara a venit pozitiv.", spune un angajat al spitalului municipal.

Mai grav este că şi un al doilea pacient, care are simptome identice cu cele ale femeii dusă de urgenţă la Timişoara, aşteaptă un al doilea test, după ce şi la acesta primul test a fost negativ. Şi pacientul al doilea este intubat. Miercuri dimineaţă, 25 martie, DSP Caraş-Severin a demarat o anchetă epidemiologică şi a testat o parte din angajaţii spitalului.

Am încercat să aflăm şi situaţia medicilor şi personalului medical. Din păcate, până la această oră, DSP Timiş a refuzat să comenteze situaţia de la Lugoj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: