VIDEO Imagini cu o capră neagră, filmate într-o pădure din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa

VIDEO Imagini cu o capră neagră, filmate într-o pădure din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa

Foto: captura Facebook Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva

Un exemplar de capră neagră a fost surprins în timp ce s-a apropiat de o cameră de luat vederi montată de Romsilva într-o pădure din sudul Munţilor Căpăţânii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Imaginile au fost postate sâmbătă pe pagina de Facebook a Regiei Nationale a Pădurilor - Romsilva.
 
"Prim-plan superb cu o capră neagră într-o filmare realizată într-o pădure din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva", scrie Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva în postarea amintită.

Capra Neagră trăieşte în zonele stâncoase montane din Europa. Parcul Naţional Buila – Vânturariţa,  situat în judeţul Vâlcea, în sudul Munţilor Căpăţânii, cuprinzând creasta calcaroasă liniară a Masivului cu acelaşi nume, asigură faunei bogate toate condiţiile de linişte, hrană şi adăpost caprei negre
   

 
"Se deplasează cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Ele trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.
 
Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni", mai scrie Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pe pagina sa de Facebook.
 
Parcul Naţional Buila – Vânturariţa are o suprafaţă de 4.186 de hectare, 3.868 fiind păduri.
  

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările