FOTO Rezultate Bac 2019 Vâlcea. Nici un elev n-a obţinut media 10, dar surpriza vine de la liceul din Brezoi, aflat în topul promovabilităţii

FOTO Rezultate Bac 2019 Vâlcea. Nici un elev n-a obţinut media 10, dar surpriza vine de la liceul din Brezoi, aflat în topul promovabilităţii

Liceul Teoretic Brezoi - Vâlcea în topul promovabilităţii la BAC 2019 Foto colaj

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat rezultate la examenul de Bacalaureat 2019. Promovabilitatea în judeţul Vâlcea este de 61,4%.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, luni dimineaţa, rezultatele examenului de Bacalaureat 2019, pe site-ul Edu.ro.
 
Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2019, în judeţul Vâlcea, continuă acelaşi trend descendent ca şi anul trecut când era de 61,5%, faţă de 67,7% la nivel de ţară, anul acesta fiind de 61,4% faţă de 73,7%.
 
Dacă anul trecut doi copii reuşeau să obţină media 10, faţă de 2017 când au fost patru cu această performanţă, anul acesta nici un elev nu are media maximă la BAC, înainte de contestaţii. 
 
Sistemul de învăţământ vâlcean are toate motivele de îngrijorare. Rata de promovare în 2019 este sub cea de anul trecut, cu aproximativ 0,1%. Cea mai bună rată de promovare din ultimii trei ani a fost cea din 2017, când a fost de 71,29%.
 
Aşadar, potrivit situaţiei publicată pe site-ul oficial al Ministerului, anul acesta au fost înscrişi la BAC 2019 - 2.700 candidaţi, cu mai bine de 200 de elevi mai puţini decât anul trecut. 
 
În comparaţie cu 2018, cinci liceeni au fost eliminaţi din examen - patru la „Petrache Poenaru” din Bălceşti, faţă de doi anul trecut şi unul de la Berbeşti - la fel ca în 2018. Patru dintre ei au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă de la începutul examenului, iar cel din urmă a fost prins la ultimul examen.
 
Pe lângă aceştia, 135 de elevi nu s-au prezentat la una sau la niciuna dintre probele de examen. 
 
În total, 1040 de candidaţi au picat „examenul maturităţii”, dar au o altă şansă la sesiunea viitoare, cu excepţia celor cinci care au fost eliminaţi din examen. Au trecut BAC-ul 1660 de candidaţi.
 
Cele mai bune rezultate la BAC obţinute de o elevă din Horezu
 
Surpriza la BAC 2019 vine din judeţ, nu de la colegii de renume din Râmnicu Vâlcea. Cea mai mare medie obţinută aparţine unei eleve a Colegiului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu. Ştefania Gabriela Dina a obţinut 9,9 la Română, 10 la Matematică şi 10 la Fizică, având media 9,6. 
 
Apoi, pe listă se află la egalitate un elev din Berbeşti - Liceul „Preda Buzescu” şi doi de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea cu aceeaşi medie 9,93. Ana Palea de la Berbeşti a obţinut nota 10 la fizică şi 9,9 la română şi mate-info. Aceleaşi rezultate le-a avut şi Cristina - Gabriela Târşi de la CN „Mircea cel Bătrân”, în timp ce colegul ei de şcoală Gabriel Nedelcu a obţinut 10 la mate-info şi 9,9 la română şi fizică.
 
Pe locul III se situează alţi trei elevi cu media 9,9 de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” (Anamaria Gabriela Berbece - profil filologie), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (Maria Alexandra Ciocan - profil mate-info) - ambele din Râmnicu Vâlcea şi Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani (Florina Bianca Matei - profil ştiinţele naturii.) 
 
 
 
 
Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, pe primul loc la promovabilitate
 
Şi în „Top trei promovabilitate” surpriza vine din nou din judeţ de la Liceul Teoretic „Gheorghe Surdu” din Brezoi cu o rată de promovabilitate de 95,45%, faţă de 68,85% în 2018, care-l situează pe onorantul loc II, după Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” unde rata de promovabilitate de anul acesta a crescut la 98,39% faţă de 97,16% anul trecut. Locul III este ocupat Colegiul Naţional Alexandru Lahovari cu o rată de 92,38%, în scădere faţă de anul trecut când a fost de 98,12%. 
 
Menţionăm că şi la Examenul de Evaluare Naţională din acest an, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” a avut rezultate excelente, fiind în topul celor mai multe medii de 10 obţinute la Capacitate
 
Pe următoarele poziţii se clasează Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, cu 88,88% rată de promovabilitate, Colegiul Naţional „Gib Mihăescu”, din Drăgăşani cu 87.04% şi Colegiul Energetic cu 75,90%. 
 
Liceul Pleşoianu - nici un candidat promovat la bacalaureat
 
La polul opus se află o şcoală din care nici un elev nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Nicolae Pleşoianu, unde dintre cei 24 de candidaţi, 4 nu s-au prezentat, iar restul au fost respinşi. 
 
Tot în topul celei mai scăzute promovabilităţi din Vâlcea, sau la coada promovabilităţii se află: Liceul Teoretic Măciuca - 11,76 % rată de promovare, Liceul Tehnologic Oltchim (deşi acesta s-a desfiinţat între timp cu 13,3 % şi Liceul Tehnologic Ferdinand I cu 14,70%. 
  
Facem precizarea că la calculul ratelor de promovabilitate de mai sus au fost luaţi în considerare şi elevii care nu s-au prezentat, precum şi cei eliminaţi, nu doar cei care au picat examenul. 
 
Imagini din aceeasi galerie
  • Liceul Teoretic Brezoi în topul promovabilității la BAC 2019, în Vâlcea, cu o creștere de aproape 30 de procente Foto colaj
  • Colegiul Național de Informatică Matei Basarab Râmnicu Vâlcea pe locul I în topul promovabilității la BAC 2019 Foto Adevărul
  • Liceul Teoretic Brezoi - Vâlcea în topul promovabilității la BAC 2019 Foto FB Liceul Teoretic Brezoi
  • Colegiul Național Alexandru Lahovari Râmnicu Vâlcea pe locul III în topul promovabilității la BAC 2019 Foto Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările