Trei bărbaţi şi o femeie din clanul Ciufu din Mizil, duşi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă

Trei bărbaţi şi o femeie din clanul Ciufu din Mizil, duşi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă

Cele patru persoane reţiunute sunt acuzate de cămătărie

Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinute, joi 5 septembrie, de porcurorii DIICOT într-un dosar ce vizează clanul Ciufu din Mizil, acuzat de cămătărie. Suspecţii au fost prinşi după o serie de percheziţii care au avut loc în mai multe localităţi din Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ovidiu Constantin, Cristian Corneliu Constantin, Florin Ferenţ şi Carmen Constanţa Constantin sunt cele patru persoane reţinute joi, iar vineri au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Prahova.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi urmează să se pronunţe asupra mandatului de arestare pe numele celor patru în cursul zilei de vineri 6 septembrie.

Ancheta, coordonată de procurori DIICOT, vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. Poliţiştii caută membri ai clanului Ciufu di Mizil

 

În fapt s-a reţinut faptul că, pe raza oraşului Mizil, judeţul Prahova, a acţionat un grup infracţional organizat, cunoscut sub denumirea ”Clanul Ciufu”, profilat pe săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.

Activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2013-2019 de către membrii grupului a constat în acordarea de diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, care locuiau atât pe raza oraşului Mizil, cât şi în afara localităţii, pentru care au perceput în mod ilicit dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens.

 În acelaşi interval, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, suspecţii au exercitat acte de constrângere fizică sau psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie sumele datorate la termen. În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate sumele de 61.300 lei, 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: