UPDATE VIDEO Percheziţii în Prahova, la traficanţi de persoane. Mai multe minore, bătute, ameninţate şi obligate să se prostitueze

UPDATE VIDEO Percheziţii în Prahova, la traficanţi de persoane. Mai multe minore, bătute, ameninţate şi obligate să se prostitueze

Percheziţiile din Ploieti s-au desfăşurat în cartierul Bereasca

Poliţişti şi procurori de la DIICOT Ploieşti au descins miercuri dimineaţă la mai multe domicilii din Prahova, în căutarea unor traficanţi de persoane. Printre victimele reţelei sunt şi mai multe fete minore, racolate şi forţate prin violenţă să se prostitueze

Ştiri pe aceeaşi temă

ORA 15.00

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii DIICOT au efectuat miercuri percheziţii la locuinţele a opt persoane, suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională specializate în traficul de minori.

Din investigaţii a reieşit că, începând din vara anului 2011, patru bărbaţi din Ploieşti au racolat mai multe tinere, inclusiv minore, de pe raza judeţului Prahova şi a altor judeţe.

Tinerele erau transportate şi găzduite în apartamente din Ploieşti, după care erau transferate în Braşov, unde, prin ameninţări şi violenţe erau constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu diferite persoane, sumele rezultate fiind însuşite de membrii grupării.

În ţară, pentru a racola clienţi, erau postate anunţuri pe diferite site-uri, unde ataşau şi fotografii ale tinerelor, sumele de bani pe care le percepeau pentru a întreţine relaţii sexuale şi datele de contact.

Ulterior, tinerele erau transportate în străinătate, respectiv în Germania, Spania, Elveţia, Italia unde practicau prostituţia ilegal, la stradă. De altfel, pentru documentarea şi probarea activităţii grupului, poliţiştii BCCO Ploieşti au cooperat cu autorităţi judiciare din aceste ţări.

25 de tinere, dintre care 6 minore, au fost identificate până în prezent ca practicând prostituţia în folosul membrilor grupului.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost conduse pentru audieri 26 de persoane, iar faţă de opt dintre acestea se efectuează acte de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

La percheziţii au fost ridicate înscrisuri, sisteme informatice şi sume de bani.

ORA 09.45

Din primele informaţii, este vorba despre un grup infractional, format din opt persoane, care acţiona din vara anului 2012 în România, dar şi în Elveţia şi Germania.

18 fete, dintre care 5 minore, majoritatea din familii sărace şi dezorganizate, au fost racolate cu promisiunea că vor avea locuri de muncă bine plătite, dar ulterior erau obligate să se prostitueze.

Traficanţii au obţinut de pe urma acestora în jur de 80.000 de euro.

Procurorii DIICOT şi jandarmii prahoveni desfăşoară percheziţii în cartierul Bereasca din Ploieşti. Suspecţii şi fetele racolate vor fi duse la sediul Parchetului pentru audieri.

Mai puteţi citi

VIDEO Percheziţii în Prahova la evazionişti cu ţigări. Tutunul de contrabandă a fost găsit într-un salon de înfrumuseţare

UPDATE Percheziţii la braconierii din judeţul Constanţa. Doi indivizi au fost prinşi cu porcii mistreţi în portbagaj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările